Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a véleményed a svéd és a...

Mi a véleményed a svéd és a finn nyelvről?

Figyelt kérdés
Hogy tetszenek, stb.? :D
2010. dec. 22. 16:44
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Hú, elég vegyes véleményeket olvasni itt ;)
2010. dec. 22. 22:05
 12/29 anonim ***** válasza:

Svédül valamikor középfokon tudtam, tanulható nyelv. Akit érdekel az ottani kultúra, annak tudom ajánlani.

Finnül nem tudok, de szerintem már nem is tudnék megtanulni idő hiányában, pedig szeretem azt is, érdekes az üteme és a hangzókészlete.

2010. dec. 23. 00:42
 13/29 anonim ***** válasza:
Egyik se rossz, bár a finn egy kicsit vicces :)
2010. dec. 24. 18:57
 14/29 anonim ***** válasza:

Ne haragudjojn rám se senki, de szerintem is egy förmedvény a német és a svéd is (a finnt nem ismerem). Ehhez képest németül tudok. Sok év alatt meg is szerettem. Most ugyanígy vagyok a svéddel, mert önszántamból ráadásul ezt tanulom. Gyönyörű ország ilyen kellemetlen hangzású nyelvvel... Nagyon utálom :D De már kezdem ezt is lassacskán megszeretni.

De eleinte csúnyák, ki lehet készíteni velük. Nekem a japán jön be - nem off-ként írom, hanem hogy érzékeltessem, miért nem tetszenek ezek a skandináv nyelvek.

Nekem nagyon hasznos! Mivel ha északi országokba költözöl, nem sokra mész az angol tudásoddal. Kiválóan beszélnek angolul, de tudnod kell az anyanyelvüket is, mert a kedvedért nem váltanak át rá, úgyhogy tájékozódni tudsz az angollal, csevegni is, de legnagyobbrészt ki leszel közösítve.

Ez minden országra igaz - ha kiköltözöl, akkor középfokon legalább tudnod kell az adott anyanyelvet. Én ezért tanulom a svédet.

2011. jan. 30. 00:08
 15/29 anonim ***** válasza:
Hehe utolsó, én japánt, koreait és svédet tanulok épp, de a 3 közül a japán tetszik a legkevésbé :D
2011. jan. 30. 01:32
 16/29 anonim ***** válasza:
Japánt? Tök jó neked... Hogyan tanulod? És a svédet?
2011. jan. 30. 15:45
 17/29 anonim ***** válasza:
Mind3-at egyetemen :) hozzáteszem az egyetemi japánoktatás katasztrofális /elte/, a svéd viszont iszonyatosan jó.
2011. jan. 30. 17:10
 18/29 anonim ***** válasza:
Skandinavisztika füzetek milyenek? Megéri megrendelni?
2011. jan. 30. 22:46
 19/29 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva halvány lila gőzöm nincs, a csoportból egy ember sincs, akinek lenne belőle :D
2011. jan. 30. 22:55
 20/29 anonim ***** válasza:
Azt hittem az alap... :)
2011. jan. 31. 03:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!