Hogy hangzik ez németül? - Ha nem szó szerint van, nem befolyásol semmit. Csupán múlt időben legyen. -
Kedves Alex!
Köszönöm leveledet.
Nagyon jól éreztem magam a partin, amit pénteken rendeztél. Sok sört, bort, pálinkát ittunk. Rengeteg ajándékot kaptam kirakóst, legót, gyurmát. A nap végén karaoke-t rendeztünk a haverokkal, majd elmentünk aludni.
Barátod üdvözöl.: George
Ha sok legót,meg gyurmát kaptál akkor nem korai meg a sok sör és borivás??
Lieber Alex!
Vielen Dank für Ihren Brief.
Ich fühlte mich sehr gut auf der Party, die am Freitag stattfand. Eine Menge Bier, Wein, trank Schnaps. Ich erhielt viele Geschenke Puzzles, Lego, Knete. Der Tag war am Ende des Karaoke mit Freunden organisiert, dann ging er schlafen.
Willkommen Freund. George
Az elsönek: ez nem igazán jó forditás, a webforditok nem érnek semit.
Lieber Alex!
Vielen Dank für Deinen Brief.
Ich habe mich sehr gut gefühlt auf dem Party, die am Freitag organisiert hast.
Wir haben viele Bier, Wein, und Schnaps getrunken. Ich habe viele Geschenke bekommen: Puzzle, Lego, und Knete. Am Ende der Tag haben ein Karaoke gemacht mit den Freunden, danach sind wir schlafen gegangen.
Gruß
Dein Freund George
Lieber Alex!
Vielen Dank für Deinen Brief.
Ich habe mich auf der Party, die Du am Freitag veranstaltet hast, sehr wohl gefühlt. Wir haben viel Bier, Wein und Schnaps getrunken. Ich habe eine Menge Geschenke bekommen, Puzzle, Legos, Knetmasse. Am Ende haben wir mit Freunden Karaoke veranstaltet und sind anschließend schlafen gegangen.
Mit freundlichen Grüßen
dein Freund Georg
Üdvözlettel: Suzana G.
Az utolsó nagyon jól fogalmazott, de én azt gondolom, h az elköszönési forma (Mit freundlichen Grüßen) túl hivatalos (én ilyent az Ordnungsamtól kapok, mikor megbüntetnek parkolásért...)
Úgyhogy mivel Lieber-rel kezdődik tehát ez egy baráti közeli levél, ezért az elköszönés: Gruß, vagy Viele Grüße, vagy Liebe Grüße.
Igazad van, a "Liebe Grüße" sokkal barátságosabb, ám én a baráti leveleimet is "mit freundlichen Grüßen"-nel szoktam zárni. De most tényleg én is változtatni fogok ezen a szokásomon.
Üdvözlettel: Suzana Guoth
Köszönöm mindenki kimagasló segítségét. Külön köszönet Suzananak.
Kellemes estét, és Kellemes ünnepeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!