Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mesélnél a TELC (középfok,...

Mesélnél a TELC (középfok, angol) nyelvvizsgádról?

Figyelt kérdés
Hogy ment a dolog? Mennyire volt nehéz? Én szombaton megyek, nagyon izgulok :S
2010. nov. 29. 21:19
 1/2 anonim válasza:
100%
ne izgulj!!:) én tavasszal voltam, szerintem nem volt nehéz. igaz előtte egy jó fél évig jártam hetente tanárhoz, izgultam is aznap, de meglett elsőre. az írásbeli és a szóbeli között nekünk egy hosszabb szünet volt, az írásbelit ceruzával kellett írnunk, kisebb csoportokban, szerintem mindenre volt idő rendesen, a szóbelin pedig egy másik vizsgázóval kellett beszélgetni. mivel mindenkit más időpontra osztanak be és előtte valószínű egy teremben fogtok várakozni, ki lehet sakkozni, hogy kivel leszel:) aztán beküldenek mindenkit egy terembe, ahol megkaptuk a szóbeli feladatait, azt kidolgoztuk, páronként behívtak egy másik terembe ahol lefeleltünk. szóval a partnereddel a feladatról diskurálni nem sok idő van.. a vizsgáztatók is kedvesek voltak, lényeg az volt hogy beszélj valamit, én a szóbelire azt hittem nem lesz meg, mert a szituációt nem igazán tudtuk... de úgy látszik a többi elég volt nekik:) szóval ne izgulj, meg lesz az!
2010. nov. 29. 21:32
 2/2 A kérdező kommentje:
Én egy hónapja járok heti kétszer nyelvtanfolyamra. Azért izgulok nagyon, mert valamelyik tesztem köze hibátlan lett, valamelyik meg éppen, hogy túllépte 1-2 ponttal az 50%-ot, valamikor egyszerűbbek a szövegek, valamikor érthetetlenek :S Hallottam, hogy ceruzával kell kitölteni(bár nagyon furcsállom), meg tudom, hogy van idő az írásbelire, csak az a baj, hogy ha olyan szavak vannak benne, akkor hiába nézem 2 órán át is, nem fogom tudni :S Meg a levélre viszont kevés idő van szerintem...Ma csaináltunk beszélgetést, megcsináltam úgy, hogy átment, de láttam már olyan cikket is(2. feladat), amit még a szavak kiszótárazása után sem értettem igazán :S A szervezés meg nem olyan nehéz szerintem, inkább a középső a legnehezebb a szóbelik közül, aztán a prezentáció; meg persze most már a magnóhallgatás(ami szintén valamikor jó, valamikor közepes, meg valamikor 0 pontos is volt :S) is a szóbeli részhez tartozik...és így nem fogom tudni, hogy kell-e még gyakorolnom meg izgulnom azon, hogy még kell menni többször vizsgázni, meg ilyenek, mert ugye hónap, mire megkapjuk, hogy sikerült-e :S Köszi a válaszodat ;)
2010. nov. 29. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!