Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan népszerűsíthetnék 1-2...

Hogyan népszerűsíthetnék 1-2 nyelvet, hogy többen beszéljék?

Figyelt kérdés
pl.: interneten, környékemen stb...

2010. nov. 14. 17:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

Utolso,

Te beszelsz egyaltalan legalabb egy idegen nyelvet?

Szeretnelek latni, hogy megtanuld pl az angolt, 3 ev alatt, beszelgetes/olvasas szinten. De ugy, hogy ne csak makogj, hanem ertheto is legyen mit mondasz, mit akarsz. 3 ev az semmi hogy halado/anyanyelvi szinten tanuljunk egy nyelvet.

2010. nov. 20. 09:33
 12/17 anonim ***** válasza:
62%

Már megbocsáss, de ne hülyézz le látatlanban senkit sem. Azt, hogy egy nyelvet mennyire nehéznek vagy könnyűnek talál valaki, nagyon sok mindentől függ. A férjem tanár, tehát nem az a bunkó fajta, mindenesetre nem hülyéz le senkit látatlanban.

Az egyetemen (mert én olyat is végeztem) voltak amerikai és angol tanáraink, akik évek óta éltek itt, és egyik sem beszélt rendesen magyarul.

2010. nov. 20. 09:54
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

Vágeztél egyetemet? Azta! A férjed tanár! Hű! :)

Én meg képzeld, ismerek olyat, aki nem übermensch értelmiségi, de 1 év magyarországi tartózkodás után már nagyon jól beszélt. Szóval ennyi.

2010. nov. 20. 11:07
 14/17 anonim ***** válasza:
67%

ma 09:33

Én fél év alatt megtanultam oroszul meg latinul középfokú szinten. És nem is vagyok TANÁÁÁÁR!

2010. nov. 20. 11:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Igen. Csak te a magyar nyelv alapjaival kezdesz, nem az angollal. Én is megtanultam könnyen angolul, mert pitlák nyelv, ami meg a féléves latin tanulást illeti, volt benne részem, majd ha szótár nélkül olvasod Ovidiust, akkor beszélj róla. Az angol és amerikai anyanyelvű embereknek, főleg ahol idegen nyelvet sem tanultak, sok gondjuk szokott lenni a magyar nyelvvel, pláne ha nem is különösebben tetszik nekik.

A bunkóságot meg nyelvtanulással úgysem tudod kivédeni, tanulj meg tisztelettel beszélni másokkal, és akkor még akár rendes ember is lehet belőled.

2010. nov. 20. 17:02
 16/17 anonim ***** válasza:

"Csak te a magyar nyelv alapjaival kezdesz, nem az angollal. "

Ez nem értem, miért is lenne előny, hiszen pont az angol a kettő közül az európai nyelv, és és egyfajta "modern latin" is.

2010. nov. 20. 22:08
 17/17 anonim ***** válasza:
Én az oroszról beszéltem.
2010. nov. 20. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!