Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Lehet valakit nőgyűlölőnek...

Lehet valakit nőgyűlölőnek nevezni, aki "csak" lenézi nőket?

Figyelt kérdés
Andrew Tate kapcsán jutott eszembe, akit eszem ágában sincs védeni a kijelentéseiért, de ő magát "misogynist"-nak nevezte, ami nem egészen nőgyűlölőt jelent. Ez kb. olyan, mint a rasszistát fajgyűlölőnek nevezni, bár nem fajt, és nem (feltétlenül) gyűlöl az sem.
jan. 15. 13:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként mit takar pontosan az, hogy "feminista mocsár"? Hogy a nők is szavazhatnak? Hogy ugyanannyi joguk van tanulni és dolgozni? Hogy nem kényszerítik őket házasságra vagy szülésre? Ha ezekkel látsz problémát, akkor érdemes lenne elköltöznöd Európából; bizonyos arab országok igencsak illenének hozzád. Most komolyan, mi ellen is lázadoznak ezek a hímnemű egyedek?
jan. 15. 19:17
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
11: felteszel egy kérdést, majd rögtön spekulálsz is egy választ, aztán ebből felépítesz egy egész abszurd elméletet. Nem vagy partner, csak egy provokatőr. Érezd magad lesajnálva, drága 😆. Ennyi.
jan. 15. 19:20
 13/17 anonim ***** válasza:
86%
No, mi az a "feminista mocsár"? Mivel nem válaszoltál, ezért ne lepődj meg, ha abból indulok ki, amit másoktól hallottam. Szóval, szerinted mi az és miért kellene harcolni ellene?
jan. 15. 19:22
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Melyik részét nem értetted, annak, hogy nem vagy partner. Már kiejtetted magad a párbeszédből,barmennyire vergődsz. Kesdheted játszani az áldozatot :D
jan. 15. 19:31
 15/17 anonim ***** válasza:
80%

Nem kell ennyire hisztisnek lenned, elvégre semmi valóban fontos dolog nem történt. :D Mindegy, legalább tökéletesen bemutattad, hogy mennyire képtelen vagy kifejteni a saját véleményedet érdemi módon; bizonyára azért, mert te is érzed, hogy csak magadat tüntetnéd fel rossz színben.

Legalább lesz időd némi helyesírást és alapvető kulturáltságot tanulni. Sok sikert kívánok ezekhez, cazzino! ;)

jan. 15. 19:35
 16/17 A kérdező kommentje:
#4 Még jó, hogy kínos, bár szerintem nem nekem. Mert szerinted aki a nőket gyűlöli, az nem nőgyűlölő, mert az mást jelent... Egyébként itt egy definíció, nem tudom, mennyire tartod releváns forrásnak: [link]
jan. 15. 19:36
 17/17 anonim ***** válasza:
84%

"Lehet valakit nőgyűlölőnek nevezni, aki "csak" lenézi nőket?"

Igen, ez a dolog lényege, a szexizmus alapja. A lenézés, a megvetés, az elítélés; ezek adják ki a gyűlöletet.

jan. 15. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!