Milyen jelentés jut eszedbe arról a szóról, hogy "Trobogyin"?
Figyelt kérdés
Lágyabb széklet? (Ahogy kifelé trobogyol a végbélből.) Vagy egy orosz vezetéknév? Pl: Vlagyimir Trobogyin (Тробогьин) vagy valami teljesen más?#Тробогьин #Trobogyin #trobogyolás
ma 10:44
A kérdező szavazást indított:
A lágy végtermék.
Orosz név.
Egész más, leírom.
4 szavazat
1/4 anonim válasza:
Nem tudom hogy jött neked a széklet ebből mert hiába írtad le még mindig nem értem.. "trobogyol" ?? Kifelé trobogyol? Ez biztos nem magyar. Orosznak viszont könnyen nézhető
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Egyszer valakitől "hangutánzó" és "hangulatfestő" szóként hallottam a recsegős orffújásra, illetve a lágy, hasmenéses székelésre, hogy TROBOGYOL belőle kifelé a cucc. De én sem tudom, hogy honnan származik.
ma 11:11
3/4 anonim válasza:
Két találat van a szóra a guglin, mindkettő itt, a GYK-n olvasható egy-egy "guszta" kérdésre válaszban, és a két jelentéssel, amit a kérdező leírt.
Amúgy Трободин (amit írtál, az talán trobogjin... bár ahhoz is inkább keményjel kellene, nem lágyságjel - és igen, tudom, lepontozás, mert miért osztom itt az észt, de oroszosként bántja a szememet:)
És hogy a kérdésre is válaszolja, semmi. Sosem hallottam, és nem is mozgatja meg a fantáziámat, számomra semmilyen hangot nem utánoz (viszont, ha már gugli, létezik Trobogy nevű városrész Salvadorban... bár gyanítom, nem magyarosan ejtik XD)
4/4 A kérdező kommentje:
Szia 3-mas! Nem pontoztalak le, mert érdekes és releváns választ adtál. Én mindig örömmel veszem, hogyha hozzáértő ember ír be valamit. Ez a Salvador téma is érdekesen hangzik. Illetve most feljött bennem, hogy az egykori Voga-Turnovszky duó, aki a nyolcvanas években popparódiákat írt, amikor gúnyolták a Black: Wonderful life című számát, ott mondta, hogy "gyakujem trobogyin" és ez valami "csehszlovák" dolog volt, nem is orosz.
ma 11:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!