Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen fiatalkori (tini)...

Milyen fiatalkori (tini) szlengek mennek mostanában Magyarországon?

Figyelt kérdés

Külföldön tudom divatos a skibidi, a rizz. A cringe hozzánk is bejött. Mi megy most nálunk?

(Y generációs vagyok amúgy, csak nem szeretnék olyan "boomer" lenni, hogy ne értsem a hozzám képest fiatalok beszédét :D )

tegnap 18:07
 1/8 kürtőskalácska ***** válasza:
49%

Most így hirtelen nem tudok sokat mondani de itt van néhány.

Gigachad vagy Chad:

A Chad az a tipikus férfias test kidolgozott izomokkal stb míg a Gigachad ennek a túlzott verziója karikatúrája( keress rá nyugodtan felsőbb egy képet egy testípítőről.

Az egy igazi Gigachad!)

A sigma az önmagában az önálló független férfi/nő aki a sikereire koncetrál nem fél kimondani a véleményét stb,csak valamirért túlzásba vitték és már az utolsó tajparasztra is azt mondják hogy "sigma" (erre is keress rá!).

Szerintem nem sokára fog még eszembe jutni ha kell még írok.

tegnap 18:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Slay, "pov:", red flag, realizál (észrevesz értelemben, pedig alapvetően megvalósítást jelent), sus, fr.
tegnap 19:11
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

Attól függ hogy hol. Az elsőnek mondanám hogy még sulis vagyok, és soha senki nem használta még ezeket, max interneten, de ott is kevesen.

Amúgy cringe- kínos

crush-kiszemelt

rizz- csajozós duma

pov- point of view

fr- for real

red flag, green flag- piros zászló és zöld zászló, a zöld zászló egy fiú/lány pozitív tulajdonságaira utal a piros meg a negatív. Pl neked mi a legnagyobb red flag egy srácban? Az ha cigizik (nem tudom hogy így mennyire érthető)

a sigmát is gáz már használni. Legalábbis jobb társaságokban.

Aura - egy pontozási rendszer ami szerint bizonyos cselekedeteket pontozunk. Pl ha valaki el esik az minúsz aura, ha viszont kiáll magáért az plussz.

Ennyi jutott eszemebe

tegnap 20:08
 4/8 kürtőskalácska ***** válasza:

3-as

Én meg a Fr soha nem hallottam még.

A sigma még nem értem miért lenne gáz.

Az aura mivel lenne jobb?

tegnap 20:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam, kb mindet ismertem, a jelentésüket is. Mondjuk aki mém oldalakon aktív, annak nem nehéz :)
tegnap 20:29
 6/8 anonim ***** válasza:
4. a fr az tiktok insta szleng, élőben senki sem használja. A sigma gáz, mert nagyon sok kisgyerek használja. Az aura is csak internetes szleng azt sem nagyon mondjuk való életben
tegnap 20:30
 7/8 kürtőskalácska ***** válasza:

6-os

Azt én tudom,hogy sok kisgyerek használja de attól függetlenül lehet még vicces egy szituációban.

Kérdező még eszembe jutott egy a NJ (no joke)

tegnap 20:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Amiket az egyes ír, azok nem tini szlengek, hanem incel terminológia. Nem ugyanaz a kettő.
tegnap 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!