Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan készüljek az angol b2-re?

Hogyan készüljek az angol b2-re?

Figyelt kérdés

Most kb A2 szinten vagyok, szeretném kb 1 éven belül megcsinálni a b2-t.

Olyan nyelvvizsgát szeretnék tenni, amit itthon is és külföldön is elfogadnak.( ha jól tudom a cambridge ilyen, de javítsatok ki ha nem)

Suliban tanulok angolt, de a magyar oktatás elég gyenge, így otthon saját magammal is 'foglalkozok'.

Próbálom átvenni a nyelvtani részeket, filmet nézek angol szinkronnal+ angol felirat.

És az lenne a kérdés, hogy hol tudom megnézni, hogy a B2 nyelvvizsgához milyen szókinccsel kell rendelkeznem, milyen témákban...

Tudnátok linkelni vmit ahol vannak gyakorlófeladatok?

Meg valami összefogalalót, hogy milyen témák vannak a vizsgán.

Elöre is köszi😀

nov. 12. 17:38
 1/10 anonim válasza:
En B2 szinten ugy voltam, hogy mar tudtam kommunikalni kulfoldi emberekkel. En Telceztem, ahhoz van vizsgafelkeszito konyv. Azt oldottam + emelt angol erettsegiket csinaltam.
nov. 12. 18:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"a magyar oktatás elég gyenge, így otthon saját magammal is 'foglalkozok'. Próbálom átvenni a nyelvtani részeket, filmet nézek angol szinkronnal+ angol felirat."

Azért mondod, hogy a magyar oktatás gyenge, mert az iskolai angoltanárod kimondottan megtiltotta, hogy otthon is tanulj?

A magyar (és minden másik országbeli) oktatás része az, hogy igen, otthon is tanulj, írjál házit, és igen, a szabadidődben is használd a nyelvet arra, amire csak akarod, pl. filmnézésre angol felirattal. Úgyhogy ha jól látom, egyszerűen csak annyi történik, hogy (végre?) tanulsz, ahogy a magyar oktatásban a tanárod mondja, így aztán minden a tervek szerint halad.

nov. 12. 19:29
 3/10 A kérdező kommentje:

Amikor azt mondom, hogy a magyar oktatas gyenge, akkor arra gondolok, hogy pl: angol oran a present simple es present continuoust vesszuk es a tanar kurvra leszarja az egeszet, semmit ertelmeset nem tanit, oran sztem tinderezeik de biztos hogy nem a tanitassal foglalkozik, es nem haladunk normalisan a nyelvtani reszekben.

Nyilvan a diak feladat, hogy keszuljon orarol orara, otthon tanuljon szavakat meg a tananyaggal kapcsolatos dolgokat, de az nem feladata, hogy előrehaladjon az anyagban es egyedul csinalja a tananyagot.

nov. 12. 21:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Itt arrol van szo, hogy en magasabb nyelvi szinten vagyok, mint ami a jelenlegi tananyag nalunk a susuban, es szeretnem magam fejleszteni angolbol-> nyelvvizsgat tenni, amihez nyilvan fejlodnom kell meg de ezert kerem a ti segitsegeteket (is)
nov. 12. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Az mindig probléma, ha csoportban tanul valaki, hogy nincs egy szintén mindenki, függetlenül attól, hogy mennyire jó az oktatási rendszer. Viszont ha a tanár tanítás helyett a tinderen lóg óra alatt, azt jelezheted az igazgatónak, hátha kaptok egy jobb tanárt.

Önállóan úgy érdemes fejlődni, hogy beszerzed egy az iskolában használt tankönyv sorozathoz képest másik tankönyvsorozat ugyanolyan szintű könyvét, mint amilyen szinten vagy, és abban haladsz a saját tempódban.

nov. 13. 04:49
 6/10 anonim ***** válasza:
szintén=szinten
nov. 13. 04:50
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen, erre gondoltam

+ mi a konyvhoz kaptunk valami online cuccot is ahol gyakorlo feladatok vannak.

De legfőképp még az érdekelne, hogy specifikusan a nyelvvizsgára mi kell?

Tételek/ témák amiről beszélni kell / fogalmazást írni?

Ezeket hol tudom megnézni?

nov. 13. 19:46
 8/10 anonim ***** válasza:
www.nyak.hu
nov. 13. 23:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Az egy tanárt nézve teszel elítélő kijelentést az egész országra vonatkoztatva?
nov. 15. 09:39
 10/10 A kérdező kommentje:

#9 nem ez a kérdés lényege

Vannak a magyar oktatásnak pozitív és negatív oldalai is.

nov. 15. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!