Hogyan készüljek C1-es angol nyelvvizsgára?
C1-es felsőfokú angol nyelvvizsgát teszek szeptemberben. Már jelentkeztem rá, elég jól tudok angolul, az írásbelin át is mentem, de egyszer megbuktam szóbelin, azt csinálom újra.
Origósat csinálok. Hogyan tudnék készülni rá?7
Remélem még időben vagyok
Én elég sokat készültem rá de igazából amit ajánlani tudok az az amit gondolom sokszor hallottál de tényleg erről szól
BESZÉLJ. Mondj ki mindent ami a fejedben van. Nekem volt olyan hogy mondtam egy dolgot aztán meggondoltam magamat és mégis inkább az ellentétét állítottam
A lényeg hogy ha gondolkozol is, ne állj meg inkább gondolkozz hangosan
Sajnos én csak ennyit tudok tanácsolni hogy beszélj amennyit csak tudsz ami éppen eszedbe jut
Nem tudom origonal potnosan hogy van de általában a folyamatosságot előnyben részesítik a nyelvtannal szemben (nyilván mindent nem néznek el) de általában fontosabb hogy folyamatosan beszélj
Ja és ha valamit elrontasz nyelvtannal kapcsolatban, minden esetben javísd ki magad. Ha nem vagy benne biztos hogy elrontottad mert annyira zsigerből jött akkor is inkább menj vissza nehogy ezen muljon
Nekem 92%os lett, esetleg ha kérdésed van vagy valami nem érthető írj privátban nyugodtan
"ha valamit elrontasz nyelvtannal kapcsolatban, minden esetben javísd ki magad. Ha nem vagy benne biztos hogy elrontottad mert annyira zsigerből jött akkor is inkább menj vissza nehogy ezen muljon"
Nem, ennyire nem kell ráparázni a nyelvtanra. Különben is: ha nem biztos benne, akkor menjen vissza és mit csináljon, tegye közhírré, hogy nem tudja, hogy kéne mondani helyesen? Nem, ne!
#5, menjen vissza és mondja újra
De nyilván csak akkor ha valamit nagyon rosszul mondott elmondtam a nyelvtanra kevésbé adnak mint a folyamatosságra nyilván nem kell minden kis szar miatt problémázni de nekünk vizsgán kevesebb pont járt azért ha használtál önkorrekciót de nem mindenhol mint ha mindenhol használtál volna
Azért mondtam hogy ha nem biztos inkább mondja újra mert mínusz azért nem jár úgyhogy ne ezen múljon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!