Hogy készüljek az angol emeltre?
Jövő tavasszal újra szeretném írni az emelt angol érettségit és arra gondoltam hogy úgy decemberig az összes olyan nyelvtant, szerkezeteket megtanulom amit tudni kell, majd utána január fele eljárok tanárhoz a szóbeli+esszé miatt elsősorban, de persze a nyelvhelyesség meg az olvasott szövegértés miatt is csak nem olyan nagy figyelemmel. Mert szerintem ha a nagyja nyelvtant és szerkezeteket tudom akkor a nyelvhelyességet nem lesz nehéz megcsinálni. Ezek mellett majd megcsinálgatom az elmúlt évek érettségeit.
Most májusban 60% lett úgy hogy nem foglalkoztam vele semmit a cél egy 90% lenne. Mit gondoltok?
Oké, te nyertél, én csak huszonvalahány éve. :D
Egyre többen úgy mennek emeltezni, hogy egy csomó mindent már tudnak, de a javítók a hajukat tépik, olyan nyelvtani hibáik vannak, végül mégis meglesz nekik a nyelvvizsgájuk, mert olyan sok pontot azért mégsem lehet miatta levonni. De a nyelvtan a nyelvhelyesség részben is, a fogalmazásoknál is meg a szóbelin is ott van, úgyhogy triplán számít, ha úgy vesszük.
"a Murphy könyvről meg a másikról még csak nem is hallottak"
De nekik volt angoltanáruk, a kérdezőnek meg momentán nincs, ezért lehet neki jó a két könyv.
"Ha pedig egyáltalán követhető a szöveg, akkor már fog rá pontot kapni."
Vagy nem, mert egész másról szól, mint kéne - ami esetleg pont a nyelvtan miatt is lehet... Láttam én már ilyen fogalmazást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!