Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy készüljek az angol emeltre?

Hogy készüljek az angol emeltre?

Figyelt kérdés

Jövő tavasszal újra szeretném írni az emelt angol érettségit és arra gondoltam hogy úgy decemberig az összes olyan nyelvtant, szerkezeteket megtanulom amit tudni kell, majd utána január fele eljárok tanárhoz a szóbeli+esszé miatt elsősorban, de persze a nyelvhelyesség meg az olvasott szövegértés miatt is csak nem olyan nagy figyelemmel. Mert szerintem ha a nagyja nyelvtant és szerkezeteket tudom akkor a nyelvhelyességet nem lesz nehéz megcsinálni. Ezek mellett majd megcsinálgatom az elmúlt évek érettségeit.

Most májusban 60% lett úgy hogy nem foglalkoztam vele semmit a cél egy 90% lenne. Mit gondoltok?

aug. 20. 14:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Simán meglesz. Csináld meg összes korábbi feladatsort, és mindegyik ellenőrzése után szótározd ki az ismeretlen szavakat. Ha egy megoldást nem értesz, kérdezd meg a tanárt. A magántanárral pedig vegyetek végig egy szóbeli felkészítő könyvet, amiben van vagy 50 minta a 3 fajta feladattal, és persze javítsa ki-pontozza le a tanár a leveleket. Hamarabb is elkezdheted a magántanárt.
aug. 20. 16:06
 2/16 A kérdező kommentje:
Rimaszombati károly könyve mennyire jó a felkészüléshez a 222 pont?
aug. 20. 19:58
 3/16 A kérdező kommentje:
Vagy inkább a Raymond Murphy féle könyv.
aug. 20. 20:38
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Hagyjad a nyelvtant, nem érdekes! Az érettségi készségalapú! A Use of English-ben van némi nyelvtan, de az se teljesen az, a fogalmazásba meg ha beleteszel 3 szerkezetet, amit tudsz, mondjuk conditionalt, esetleg inverziót, módbeli segédigét, már helyben is vagy. A konkrét leírt nyelvhelyességed nem azon múlik, hogy hány nyelvtankönyvet olvastál ki, és hány mondatalapú unalmas gyakorlatot oldottál meg.
aug. 20. 20:43
 5/16 anonim ***** válasza:
53%
Valószínűleg úgy lehetett 60%, hogy pont a nyelvtan miatt veszített viszonylag sok pontot, és az pont az a része a nyelvtanulásnak, amit nem lehet egyik napról a másikra megtanulni, hanem állandóan gyakorolni kell, szóval, kérdező, nagyon jól tudod, hogy mi a cél, nem kell hozzá tanár, hogy elkezdd átvenni, amit kell: igen, Murphy, meg elmúlt évek feladatlapjai. Azon kívül valami témakörös könyv, amihez szintén nem kell tanár, ha nincs, de az a lényeg, hogy ne húzzad-halasszad, hanem kezdd el már most, és csináld folyamatosan. Hogy aztán majd tanárhoz is fordulsz-e, az kb. mindegy. Minél kevésbé tudod rávenni magad az önálló tanulásra, annál inkább szükség lehet tanárra, de valójában tudod te, hogy mit kéne csinálnod, úgyhogy csináld szépen.
aug. 20. 21:36
 6/16 anonim ***** válasza:
"Valószínűleg". Halvány segédfogalmad nincs, hogy min vesztett a kérdező pontot, de azért te a kisujjadból kiszopva okoskodsz. Ne zavarjon, hogy veled ellentétben én 30 éve angoltanár vagyok, az idén minden tanítványom emelt szintű jelessel zárt, méghozzá nem 60, hanem 90+ %-okkal, de a Murphy könyvről meg a másikról még csak nem is hallottak!
aug. 20. 22:57
 7/16 anonim ***** válasza:

Oké, te nyertél, én csak huszonvalahány éve. :D

Egyre többen úgy mennek emeltezni, hogy egy csomó mindent már tudnak, de a javítók a hajukat tépik, olyan nyelvtani hibáik vannak, végül mégis meglesz nekik a nyelvvizsgájuk, mert olyan sok pontot azért mégsem lehet miatta levonni. De a nyelvtan a nyelvhelyesség részben is, a fogalmazásoknál is meg a szóbelin is ott van, úgyhogy triplán számít, ha úgy vesszük.

aug. 20. 23:04
 8/16 anonim ***** válasza:

"a Murphy könyvről meg a másikról még csak nem is hallottak"

De nekik volt angoltanáruk, a kérdezőnek meg momentán nincs, ezért lehet neki jó a két könyv.

aug. 20. 23:05
 9/16 anonim ***** válasza:
De volt a kérdezőnek is, az első érettségije előtt már minden szükséges nyelvtannal megismerkedett! Mind a 3 nyelvtani pontot megkaphatja a vizsgázó több nyelvtani hibával is. 3 pont levonás egy fogalmazásban csak a totál káoszra jár, és a 15-nek az csak a 20%-a. Ha pedig egyáltalán követhető a szöveg, akkor már fog rá pontot kapni. Ugyanúgy a szóbelinél is részenként 3 pont, de csak akkor kap nullát, ha semmit nem lehet belőle megérteni, aki viszont már bizonyította B2 szintjét, annál ez kizárt. A tényleges gyakorlati nyelvhelyesség a legkevésbé se az elvégzett dögunalmas, kontextus nélküli nyelvtani tanmondatok megoldásához köthető, sokkal inkább a passzív és aktív nyelvhasználatra fordított időhöz. A Use of English sem kizárólag nyelvtan, az egy keverék szóképzéssel, szövegértéssel, vonzatokkal.
aug. 20. 23:27
 10/16 anonim ***** válasza:

"Ha pedig egyáltalán követhető a szöveg, akkor már fog rá pontot kapni."

Vagy nem, mert egész másról szól, mint kéne - ami esetleg pont a nyelvtan miatt is lehet... Láttam én már ilyen fogalmazást.

aug. 21. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!