Hogy készüljek angol C1 szóbelire?
Még februárban voltam komplexen a languagecertnél de a hallgatásértés olyan szinten nehezebb volt nekem mint a gyakorló könyvben, hogy csúnyán megbuktam
A languagecertes könyvben amiből készültem, a kérdések és a válaszlehetőségek az első két feladatban 3-4 max 5 szavasak voltak, a vizsgán viszont ilyen 10-11 szó volt ugyanez, sajna nem volt sok sanszom hogy végig olvassam az egész feladatot
Plusz a beszéd megértése is sokkal nehezebb volt mint annak a könyvnek az audiójában.
Ezzel most nem panaszkodni akartam, csak elmondani, hogy milyen nehézségeim voltak a vizsgán.
A kérdésem az volna, hogy hol tudnék egy ilyesmi hallgatásra felkészülni?
Kedvenc sorozataid/ filmeid amit magyarul kivulrol fujsz, eredeti nyelven tessek vegignezni. Felirat nelkul
Csak a hangra koncentralj, ne olvastasd az agyad a felirattal. Ez segiteni fog.
Én is ott vizsgáztam, a hallott szöveg értés tényleg sokkal nehezebb volt élőben mint a gyakorló feladatokban, visszhangzott a terem és rossz minőségű is volt a felvétel.
Szerintem olyan videókat is hallgass (felirat nélkül) amik élő helyzetben lettek felvéve (pl ilyen utcai interjúk stb) és ezért kevésbé jó a hang minőségük, valamint olyanokat amik bonyolultabb szöveget tartalmaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!