Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szoktál káromkodni csúnya...

Szoktál káromkodni csúnya szavakat használni? Mikor milyen gyakran?

Figyelt kérdés

Melyik a legcsúnyább káromkodás?

Melyik a legtréfásabb káromkodás?

okt. 30. 10:23
 1/10 kürtőskalácska ***** válasza:
100%

Ha valami nagyon nagy gond van akkor szoktam.

Legcsúnyábbat nem tudok talán a bazdmeg ami olyan hogyha jobban belegondolunk.

Legtréfásabb? Nem is tudom vidéki vagyok és hallottam már 10 mondatos káromkodást amiben egy csúnya szó nem volt.

okt. 30. 10:44
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Faszt, én soha.
okt. 30. 12:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A B+ minden harmadik szavam
okt. 30. 12:36
 4/10 2*Sü ***** válasza:
66%

Azt gondolom, hogy a káromkodásnak fontos szerepe van. Vannak olyan kifejezések, amik így vagy úgy, tabusítva lettek. Mikor az ember felfokozott érzelmi állapotban van, mikor elveszíti a kontrollt, egy káromkodás segít, mert jön a belső riasztás, hogy „hé, te most valami olyat mondtál, ami nem illik”. Ez segíthet visszaállítani a kontrollt az érzelmeid felett, feszültséglevezető, feszültségcsökkentő hatása van.

(Nem véletlen, hogy egy csomó káromkodásnak van – fogalmazzunk úgy – kompenzált változata, mert a kontroll még a káromkodás kimondása közben közbeszól: Az Isten … áldjon meg. Az Ist…álát. A hétsz…ázát. Hogy azt a … fűzfán fütyülő rézangyalát.)

Ha viszont valakinek szokásává válik a káromkodás, indokolatlan helyzetben, annál a káromkodás már nem tölti be ezt a szerepet, őt ha magával ragadja az indulat, akkor nem káromkodni fog, pontosabban káromkodni fog, de más tabut fog áthágni. Mondjuk felrúg egy kukát… Vagy egy kisnyugdíjast… És ez nem igazán jó.

Ha valaki belátja ez, az normál érzelmi állapotban kerülni fogja a káromkodást, és sokszor már akkor sem káromkodik, mikor amúgy indokolt lehetne.

~ ~ ~

Szóval nem, nagyon ritkán káromkodok. Ahhoz nagyon felfokozott érzelmi állapot kell, ami viszont egyre kevésbé fordul elő. Majdnem leginkább akkor szoktam káromkodni, mikor az vicces hatást kelt, mondjuk erős kontrasztban áll az előtte elhangzottak emelkedettségével.

okt. 30. 12:39
 5/10 Metionin ***** válasza:
100%
Igen szoktam, a bmeg különféle változatait. Én úgy vagyok vele, hogy a szleng a nyelv része, csak tudni kell, hogy mikor nem használjuk. A káromkodás az nálam az istenes cuccok, azokat nem használom de azok a legcsúnyábbak is szerintem. Tréfásra meg kevés alkalmasabb nyelv van, mint a magyar, bár a kedvenceim hajdani szomszédunk, egy idős cigányasszony mondásai. Mindig sok gyerek volt körülötte, rám is sokat vigyázott, ezért sok nagyon kreatív, gyerekek előtt is mondható szitkozódást fejlesztett ki.
okt. 30. 12:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én gyakran szoktam. Olyan munkahelyen dolgozom, ahol még a pápa is nekiállna szentségelni a helyemben.
okt. 30. 13:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam, gyakran.
okt. 30. 14:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem a legcsúnyább amit mondok az hogy az anyja valagát
okt. 30. 17:01
 9/10 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
Munkahelyen poénból, amikor nem működik valami.
okt. 30. 17:02
 10/10 anonim válasza:
100%

A b+ szerintem egyfajta "ragasztószó" a magyar nyelvben, mindenhová illik és még bizonyos értelme is van. Használom is - sajnos vagy nem sajnos - gyakran.

Szerintem a legnagyobb sértés az anyázás. Azért a legtöbb embernek igen fontos az édesanyja, és akkor belegondolva egy kurw@anyád vagy egy anyád pics@ja eléggé durva káromkodás.

nov. 2. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!