Mit lehet tenni, hogy gyed alatt ne felejtek el beszélni magyarul?
Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy már teljesen azt érzem lebutulok a babám mellett. Nem tudok fogalmazni, teljesen félre beszélek, annyira szégyellem.
Sajnos a babám már csak 2x 1 órát alszik. Akkor enni szoktam meg főzni.
Nem nagyon van időm olvasni pl.
Este mindig nagyon álmos vagyok vagy ha van egy kis időm, akkor keresgélek új dalokat, mondókákat, meséket.
A környékemen nincs babamama klub, a környező vàrosokban sincs...
Csak leghamarabb 1,5 órára.
A pici falumban nem sok inger ér, még bevásárolni se nagyon tudok itt járni. Néha váltok egy kèt időssel pár szót, de nem nagy csevegések.
Rajtam kívül 5 babás anyuka van, de nem nagyon tudom velük tartani a kapcsolatot.
Hiába mondom, hogy szívesen áthívom őket vagy hogy írjanak ha épp sétálnak nem vevők semmire. Itt a faluban meg nem nagyon lehet sehova se beülni, csak a kocsma van.
Már kezdek besokallni és sajnos ha jön a védőnő észrevettem már magamon, hogy összevissza beszélek. Egy ovis jobban fogalmaz, mint én. :S:S
Próbáljak több időt szakítani olvasásra?
Rengeteget énekelek, mondókázok a babámnak..
Én viszonylag sokat beszélgetek más anyukákkal, mégis nehéz a beszéd gyesen... Picit megnyugodtam, hogy nem csak nekem épül le az agyam :)
Terhesség előtt rengeteget olvastam, de mióta megvan a gyerkőc, azóta szinte csak a gyakorit 🙃 Ez sajnos meg is látszik...
Tapasztalom, hogy a mondat közepén elvesztem a saját gondolataim fonalát, nincs értelme a mondataimnak néha, nem jutnak eszembe szavak, és sokszor bakizok is, botlik a nyelvem, rendesen koncentrálnom kell ahhoz, hogy beszélni tudjak, nagyon durva...
Remélem majd helyreáll ez, ha visszaállok dolgozni, vagy ha sikerül megint időt (és energiát) szánni egy normális olvasmányra. Kitartást kívánok neked is!
U.i.: kedvenc ilyen "sztorim", mikor egy kisgyerekes anyuka írta, hogy egyszer vagy egy napig nem jutott eszébe a "kéz" szó, ezért azt használta helyette, hogy "karlábfej" 😂 Bennem eddig ez tartotta a lelket...
Nyugi, ez a fáradtságtól van.
Nekem az volt a mélypont, amikor azt nem tudtam kimondani, hogy asztal. A fejemben volt, hogy mit akarok, de teljes blokk, és csak mutogattam.
Rémisztő volt. De nem maradtam úgy. Próbálj meg te is aludni, amikor a kicsi is alszik. Többet ér, mint hogy gyötröd magad.
Szerintem is a faradtsagtol es a kialvatlansagtol van.
Ha szoban botlik a nyelved, amugy sem segitene az olvasas, mert az mas reszet hasznalja az agyadnak.
Pl. beszelgethetnel egy baratnoddel vagy anyukaddal telefonon egy orat, ha gyakorolni akarsz, de szerintem is jobb, ha ezt most elfogadod. Ez nem lesz mindig igy.
Kisbaba / kisgyerek mellett amugy is megoszlik a figyelmunk, felig mindig a babara koncentralunk, fulelunk akkor is, ha alszik. Plusz a gondolataink is mindig a kisbabas dolgok korul forognak. Ezert egy bonyolultabb mondat mar nehezen all ossze.
Itt 500-an laknak, de itt a gyermeknek semmi nincs az óvodán kívül. Még foci lehetőség sem és ez engem nagyon zavar, bàr nyilván fel lehet nőni úgyis, hogy nem jár semmire, soha.
Itt lakunk, mert páromnak nagyon sokat jelent a faluja, az itt élő emberek. Ő jàr itt focizni, mert 18+ csapat van. Jár edzeni hétközben is velük. Neki ez így tökéletes, de pl. nekem semmi kikapcsolódási lehetőségem sincs, csak annyi miatt mozdulok ki, hogx letekerek az 1 kg kenyérért és ez engem zavar.
Én sosem laktam faluban, csak láttam, h párom tesójáék meg szülei mennyire szeretnek itt lakni, meg még pár fiatal.
De itt azon kívül h az ember àtjár más házába nem nagyon lehet csinálni semmit. A játszó is mindig üres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!