Tudok így két nyelvet eredményesen tanulni?
Figyelt kérdés
Angolul C1 szinten vagyok, elkezdtem a németet tanulni jelenleg heti 3x járok munka után B1-es tanfolyamra.
Személyes érdeklődés miatt szeretném elkezdeni heti 1 órában a horvátot is.
Van értelme így, vagy a némettől fog időt elvenni, esetleg bekavar (sok lesz) egyszerre a kettő és nemigazán fogok egyikkel sem haladni?
Esetleg milyen beosztással érdemes tanulni a két nyelvet, hogy hatásos legyen?
aug. 20. 12:13
1/7 anonim válasza:
A horvát egész más, nem fog bekavarni, de azért mindig érdemes időben elválasztani egymástól a két nyelv tanulását.
Azt érdemes átgondolnod, hogy mennyi időd van a nyelvtanulásra. Ha csak annyi, amennyit jelenleg a németre fordítasz, akkor abból fog elvenni. Ha több időt is elő tudsz varázsolni, akkor nem fog elvenni a németből.
3/7 anonim válasza:
Tanuld inkább a németet. Ha azt is felfejlesztetted C1-re, akkor kezdj harmadikat. De egy B1-es némettel és B1-es horváttal semmire nem mész.
4/7 anonim válasza:
Heti 1 alkalom nem ér semmit. Ha nem tudsz a német MELLETT heti 3 alkalmat rászánni, akkor kár belekezdeni. Akkor inkább a németet tanuld rendesen, a horvátot meg akkor, ha majd jobban ráérsz
5/7 Közveszélyes Kontár válasza:
van olyan program hogy fejedre teszed es fejedbe viszi a nyelvet folyekonyan
6/7 anonim válasza:
,,Monarchiázni'' én is szerettem: a jó öreg Monarchia nyelveit tanulni akár párhuzamosan, mintha abban a világban élnék, amikor még a soknyelvűség magából a közegből adódott. Sváb családi hagyomány, délnémet beszélgetések, latin érdeklődés (az ógörög kimaradt, de a latin megfogott egy kicsit), a szlovák nyelv érzelmi kedvelése (tetsett mindig is), öreg cigányok, hagyományyőrző cigánycsaládok közé járás (tetszett hogy saját nyevlvük van, és könyvet is sikerült szerezni). Hát szóval lelkesedést, örömöt tényleg tud adni, lehet egy flow-ja a dolognak. A hatékonyságáról viszont nem tudok sokat mondani, mert sajnos személyiségzavaraim, gyerekkori probémáim miatt nekem mindig is voltak tanulási gondjaim, figyelmezzavaraim, depresszióim, nyelvtanulási módszertől és választástól függetlenül is.
7/7 anonim válasza:
Ha van hozzá elég kedved és motivációd, nem fog bekavarni. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!