Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvtanár nélkül is lehet...

Kohdori kérdése:

Nyelvtanár nélkül is lehet eredményesen nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
Ki hogy tanul nyelveket? Tanárral vagy anélkül és milyen eredményeket ér el?

2018. jún. 30. 06:33
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én tanár nélkül egy Telc b2 angol nyelvvizsgát megcsináltam.

Bár előtte középiskolában angolos voltam, de nyelvvizsgára jóval azután kezdtem el készülni hogy befejeztem a sulit, de azért volt bőven előzetes ismeretem.

Én úgy készültem fel nyelvvizsgára hogy napi szinten játszottam elég sokat a doulingóval, (nyelvtan)

Sorozatokat néztem angolul (szövegértés)

Visual Novelekkel játszottam és ha ismeretlen szót vagy mondatszerkezetet találtam akkor azt kigugliztam és megtanultam +szókártyák telefonon(szókincs és olvasott szövegértés)

Kb 4 hónappal a vizsga előtt kezdtem el így készülni napi 4-5 óra az imént említettekből váltakozva. Sikerült.

2018. jún. 30. 07:52
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Angol C1

Esperanto C1

Német B2

Olasz B1

Egyedül.

Tanulástechnikai elmélettel kezdtem. Aztán kiválasztottam minden készség fejlesztéséhez a megfelelő segédanyagokat. Mindegyikhez 1-2-t, nem többet. Aztán időbeosztást készítek a következő nagyon konkrét célomhoz, hogy honnan hova akarok eljutni, és ahhoz mennyi befektetett idő kell, miket kell hozzá elsajátítanom. Aztán végignyomom a tervet, ehhez leginkább önfegyelem kell (nem csak akkor tanulok, amikor kedvem van, hanem amikor ki van írva a naptáramba, hogy csinálni kell, nem kérdezem meg magamtól, hogy érzek-e kedvet hozzá, akkor hetente szünetet tartanék és nem az a cél, hogy pocsékoljam az éveimet).

Lényegében mindennel így csinálom, amit el akarok érni, és nekem működik. Többet haladtam az elmúlt 4 évben az életemben, mint előtte 20.

2018. jún. 30. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!