Nyelvtanár nélkül is lehet eredményesen nyelvet tanulni?
Én tanár nélkül egy Telc b2 angol nyelvvizsgát megcsináltam.
Bár előtte középiskolában angolos voltam, de nyelvvizsgára jóval azután kezdtem el készülni hogy befejeztem a sulit, de azért volt bőven előzetes ismeretem.
Én úgy készültem fel nyelvvizsgára hogy napi szinten játszottam elég sokat a doulingóval, (nyelvtan)
Sorozatokat néztem angolul (szövegértés)
Visual Novelekkel játszottam és ha ismeretlen szót vagy mondatszerkezetet találtam akkor azt kigugliztam és megtanultam +szókártyák telefonon(szókincs és olvasott szövegértés)
Kb 4 hónappal a vizsga előtt kezdtem el így készülni napi 4-5 óra az imént említettekből váltakozva. Sikerült.
Angol C1
Esperanto C1
Német B2
Olasz B1
Egyedül.
Tanulástechnikai elmélettel kezdtem. Aztán kiválasztottam minden készség fejlesztéséhez a megfelelő segédanyagokat. Mindegyikhez 1-2-t, nem többet. Aztán időbeosztást készítek a következő nagyon konkrét célomhoz, hogy honnan hova akarok eljutni, és ahhoz mennyi befektetett idő kell, miket kell hozzá elsajátítanom. Aztán végignyomom a tervet, ehhez leginkább önfegyelem kell (nem csak akkor tanulok, amikor kedvem van, hanem amikor ki van írva a naptáramba, hogy csinálni kell, nem kérdezem meg magamtól, hogy érzek-e kedvet hozzá, akkor hetente szünetet tartanék és nem az a cél, hogy pocsékoljam az éveimet).
Lényegében mindennel így csinálom, amit el akarok érni, és nekem működik. Többet haladtam az elmúlt 4 évben az életemben, mint előtte 20.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!