Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Inkább beszélnél angolul...

Inkább beszélnél angolul anyanyelvi szinten vagy öt másik nyelven de angolul egy szót nem tudnál?

Figyelt kérdés

Öt általad választott nyelven beszélnél tökéletesen viszont angolul egy szót nem lennél képes megtanulni vagy csak angolul tudnál (meg magyarul ugyan úgy)

Melyiket választanád ha választhatnál egy ilyen “szuper képességet”? Illetve melyik 5 idegen nyelvet választanád?

júl. 15. 17:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Beszélek németül és olaszul, nagyon kicsit franciául. De szívesen elcserélném egy angol felsőfokú (ha nem is anyanyelvi) szintre. Valóban sokat megértek, olvasok is, de beszélni nem tudok, és a beszédet sem értem. Az angollal bárhol boldogulnék, nem lenne szükség a többire.
júl. 15. 21:09
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
#10: Ráadásul akinek két anyanyelve van, az könnyebben tanul idegen nyelveket is.
júl. 16. 06:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"Sokkal többet ér az, aki tud 1-2 sokak által beszélt nyelvet (pl. spanyol, francia) és 3-4 "ritkábbat" (kínai, japán, arab, stb.). Ezzel az 5 nyelvvel több emberrel érteti meg magát, mint az angollal és emellett még az angolok is megértik a spanyol, francia szavak egy részét."

Ez lehet, de nem minden emberre igaz, hogy az a mérvadó szempont a számára, hogy a világ hány országában, hány emberrel érteti meg magát.

Pl. nekem az, hogy angol nyelvterületen megértetném magam a spanyol nyelvtudásommal (vagy inkább lennének bizonyos szavak a mondataimban, amit jó esetben megért egy angol anyanyelvű ember), meg mellé tudnék japánul, arabul stb., nagyon nem tudná kompenzálni, hogy cserébe elvesztem a jelenlegi munkámat, amihez alapfeltétel a felsőfokú nyelvtudás és a szakmai angol nyelvismeret, amiért rengeteget tanultam és amit szeretek, illetve amivel előteremben azt a pénzt, amiből utazni tudok.

júl. 16. 09:24
 14/16 anonim ***** válasza:
13. Biztos lehetsz benne, hogy ha tudnál az egy angol helyett 5 másik, gyakori nyelven (pl. németül, franciául, spanyolul, kínaiul, oroszul), sokkal többet kereshetnél.
júl. 16. 20:02
 15/16 A kérdező kommentje:
Ha tudnál pl Spanyolul, Franciául, Németül, Olaszul, Hollandul akkor Nyugat-Európában szinte bárhol elboldogulnál, USA-ban sem vesznél el spanyol tudással, Kanadában Franciául is beszélnek, szinte egész Dél-Amerika Spanyolul beszél és a Brazilok is megértik a spanyolt. Afrikában több országban beszélnek Franciául, egyik országban spanyolul és Angolában pl portugálul. Dél Afrikában Afrikaans nyelven is beszélnek ami nagyon hasonlit a hollandhoz.
júl. 17. 02:24
 16/16 anonim ***** válasza:

Én beszélek nagyon nagyon jó angolt, itt élek, itteni a párom, és azt látom, hogy az akcentusod is nagyon fontos.

Nagyon nem mindegy, hogy vidéki íri vagy Londoni posh, vagy Texasi vagy New Yorki akcentussal mondod azt, amit mondassz.

Ismerek embereket, akik a saját anyanyelvükön más akcentussal beszélnek, mert máshogy kezelnek ahhoz képest, hogy hol vagy meg hogy szólalsz meg.

júl. 18. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!