Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ez mit jelent? Még magyarul...

Ez mit jelent? Még magyarul se értem :D

Figyelt kérdés

vendita per corrispondenza = postai értékesítés( katalógus alapján) (sztaki szótár ezt írta)

Van egy ilyen téma nyelvvizsgán az "Üzetek, boltok" témakörön belül.

Itt miről kell beszélni?

2010. okt. 30. 18:16
 1/4 anonim válasza:

Szia! Megpróbálok segíteni, ötletelni...

1. a "corrispondenza" levelezést jelent, a "per" pedig jelenthet "valami általi", ennek függvényében lehet "levelezésen keresztül történő eladás"

2. egy szótárban ezt találtam (olasz-angol), hogy a "vendita per corrispondenza" = "mail-order shopping"

Nekem erről a direkt marketing levelek jutnak eszembe, vagy amikor kapsz egy katalógus félét, hogy rendeld meg ezt meg ezt (pl albumok, amikhez utána ilyen kiegészítő kártyákat vagy mit lehet rendelni, vagy esetleg a Reader's Digest...)

Hát nem tudom másnak mi a véleménye, nekem ezek jutottak eszembe :)

2010. nov. 5. 10:09
 2/4 A kérdező kommentje:

Tényleg! Köszi szépen, ez jó ötlet ;) Meg most jutott eszembe, hogy akkor az internetes vásárlásról is lehet ennél beszélni.

köszi mégegyszer :)

2010. nov. 5. 13:47
 3/4 anonim válasza:
Nincs mit, remélem segítettem és sok sikert a nyelvvizsgához! :-)
2010. nov. 6. 08:01
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2010. nov. 8. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!