Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet konnyu tanulni?

Melyik nyelvet konnyu tanulni?

Figyelt kérdés
Sajat tapasztalat erdekelne!
máj. 31. 13:49
1 2
 1/11 anonim válasza:
56%
Amelyik neked bejön én spanyolul könnyen megtanultam angol nem tetszik nem is tudok többet yes vagy no ennyi.
máj. 31. 13:53
 2/11 anonim ***** válasza:
58%

Nekem az angol könnyű volt, utána nehéz volt átszoknom az olaszra, aminek hála viszont a spanyol könnyű volt. Nemrég kezdtem el izlandiul, az megint kicsivel bonyolultabb.

Szerintem az angol egy egyszerű(bb) nyelv, könnyen rá lehet érezni, de minden attól függ, hogy mi vonz. Sokkal könnnyebb olyat tanulni, ami érdekel is.

25/N

máj. 31. 14:12
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Eszperantó.
máj. 31. 14:12
 4/11 anonim ***** válasza:
10%
Magyart elég könnyű magyarként.
máj. 31. 14:57
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

@4

A többségnek még az sem sikerül. Sok diplomásnak sem.

máj. 31. 16:53
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Magyarként a szibériai nyelvarea nyelvei válnak valamivel könnyebbé, de a források nehéz beszerezhetősége miatt így is kihívásteli a tanulásuk. Elvileg a manysit tenné a magyar a legkönnyebbé, de még ma is orosz nyevű tananyagokra szorul rá az ember.

Jelentősebb könnyítést az isemrtebb könnyű nyelvekhez képest talán csak az eszperantó hoz, a viszonylag tudatosan kiküszöbölt kivételek, és a gondozott módon megalkotott szbályosságoknak köszönöhetően, de azért erősen kell a gyakorlat, a természetes nyelvekre jellemző esetlegességeket az sem tudja kiküszöbölni. Igazából annak nyújtja a legtöbb élményt, aki meg tudja szeretni és ez hajtja tovább a tanulásban.

A legfurcsább könnyű nyelv a lojban és a toki pona. Egymás ellentétei. Mindkettő annyira túlkönnyű, hogy már nehéz, csak mindkettő más okból. A lojbant annyira matematikai szabályosság igényével szerkesztették, hogy tényleg meglepően kevés benne az esetlegesség, szép sarkos és egyértelmű nyelv, csak éppen ehhez meg annyi matematikát kell megszokni hozzá, amely legalábbis erős kihívássá teszi a tanulását. Hosszútávon valószinűleg behozza ezt kezeti a tanulási meredekséget A toki pona meg pont fordítva, könnyű vele elindulni, de a lazaság és minimalizmus jegyében annyira sokat feladott az egyértelműség igényéből, hogy ez a lazasága talán már zavaró is, főleg hosszú távon.

máj. 31. 19:16
 7/11 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem nekünk, magyaroknak, a szláv nyelvek viszonylag könnyűek.
máj. 31. 22:53
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Nekem a legkönnyebb a spanyol, portugál volt. Ezek sztem könnyen tanulható nyelvek, és hamar eltudsz jutni magas szintre, plusz világnyelvek, és hasznosak. De ez persze relatív, sztem az fontosabb, h érdekeljen az a nyelv, amit meg akarsz tanulni. Ha nem érdekel, akkor tök mind1, h egyszerű-e, vagy sem.
jún. 1. 09:06
 9/11 anonim válasza:
23%
Amelyiket elvitte a cica
jún. 1. 11:06
 10/11 anonim ***** válasza:
29%
#8: Egy nyelvi fórumon ilyet leírni, hogy "eltudsz jutni"... kínos.
jún. 2. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!