Ezt a mondatot hogy lehet jól lefordítani magyarra?
Figyelt kérdés
"Let's get one thing straight, I'm not."
Úgy, hogy a jelentése is megmaradjon és a szójáték is átjöjjön.
2024. ápr. 22. 21:00
2/16 anonim válasza:
Ebből az egy mondatból nem egyértelmű, hogy itt bármi szójátékról szó lenne. Mi a szövegkörnyezet, amiből érezni lehet?
4/16 anonim válasza:
A szójáték az, hogy a getting straight annyit tesz, tisztázni valamit, viszont a straight annyit is tesz, hogy heteroszexuális. Viszont pont emiatt a szójáték miatt nem lehet úgy magyarra fordítani hogy megmaradjon mind az eredeti jelentése a mondatnak, mind a szójáték átjöjjön belőle, mivel a magyar nyelvben nincs ilyen átfedés a fogalmak jelentése közt.
5/16 anonim válasza:
Nem ismerjük a szövegkörnyezetet, így nem tudhatjuk, hogy mire utal, hogy I'm not. Lehet, hogy erről van szó, meg az is lehet, hogy nem. Ebből az egy mondatból nem egyértelmű.
6/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az #1-es megoldás elég jó lenne, csak az a baj, hogy egy leszbi lány mondja.
2024. ápr. 22. 22:05
7/16 A kérdező kommentje:
Egy leszbikus lány mondja, arra utal, hogy nem heteroszexuális.
2024. ápr. 22. 22:06
8/16 anonim válasza:
"Nem ismerjük a szövegkörnyezetet, így nem tudhatjuk, hogy mire utal, hogy I'm not"
Dehogynem, arra hogy straight.
Nyersfordításban, tegyük egyenesbe, hogy én nem vagyok (egyenes, azaz hetero).
9/16 anonim válasza:
8: Az egyenes magyarul nem jelent heterót. Értelmetlen tükörfordítás ez.
10/16 anonim válasza:
Persze, hogy nem. Az 5. kommentre reflektáltam, mutatván hogy kiderül, mire vonatkozik a mondat második fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!