Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A "leveses vagyok", "húsos...

A "leveses vagyok", "húsos vagyok" stb. titeket is irritál, ha ételek kedvelését fejezik ki?

Figyelt kérdés

Ti hogy mondjátok, ha valaki "leveses" vagy pedig "húsos"?

Nem az alkata, hanem hogy inkább húsokat eszik, mert azt szereti.

Ha alkatra vonatkozik, akkor jó a húsos, na de húskedvelésre!?

Van még a "melles", amit szintén alkatra használnak, de az is elég rosszul hangzik.

febr. 13. 12:40
1 2
 11/14 TappancsMancs ***** válasza:
Amiket kérdező a 9-esben említesz azok bizonyos területeken fontosak, illetve lennének fontosak.
febr. 14. 18:24
 12/14 anonim ***** válasza:
49%
#10 Ahogy írtad, aki akarja érti, aki nem akarja érteni, az abba is beleköt, ha azt mondod, hogy "szereted a levest". Miért szereted, miért nem kedveled, stb. amíg a készlet tart.
febr. 15. 10:22
 13/14 A kérdező kommentje:

Azért ez nem így van, ez teljesen más példa.

febr. 15. 10:32
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Abban igaza van a kérdezőnek, hogy a sárost általában nem arra értjük, aki eszi a sarat.

A többi meg, hát iskolapéldája annak, mikor valaki a saját ostobaságát próbálja meg igazolva látni.

febr. 18. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!