Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az "alapfokú emberek" kifejezé...

Az "alapfokú emberek" kifejezés nyelvtanilag helyes?

Figyelt kérdés

Próbáltam meggyőzni valakit arról, hogy ez teljes mértékben helyes nyelvtanilag, de még vitázni sem tud, pedig ezt általános iskolában tanítják, tudnia kéne.

Nem derogálásként használtam így, hanem egyszerű ténymegállapításként. Mint ahogyan a ledoktorált embereket is nevezhetem doktornak, akkor az alapfokú végezettségűeket miért ne lehetne alapfokúaknak hívni?

Előre leszögezném, hogy nincs bajom a kevésbé tanult emberekkel, a bajom a stílussal van. Amikor valaki úgy osztja az észt, mintha ő rektorálta volna a "A magyar helyesírás szabályai" című könyvet, közben meg még le sem tudott érettségizni, ÉRETLEN maradt, akkor inkább maradjon csöndbe.

#éretlenség #alapfokú ember
jan. 21. 10:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem, és így az alapfokú ember se fog a szaknyelvbe beszivárogni, sőt szerintem, még a köznyelvbe se.
jan. 21. 14:57
 12/14 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Kedves Kérdező !

Igenis nagyon sok bajom van a közoktatással.

De ezt csak akkor tárgyaljuk meg, ha ezt a kérdést fogod feltenni.

jan. 21. 16:17
 13/14 anonim ***** válasza:

a kevésbé tanult emberek nevében köszönöm, hogy nincs bajod velünk, ugye azért nem baj, ha nekünk viszont van, a "pukkancs frissdiplomás hisztirohamot kap" előadás huszadik része már nem is vicces, csak béna.

a "a "A magyar helyesírás szabályai" című könyvet" meg nem rektorálják, hanem lektorálják. inkább maradj csöndben. vagy írj telefonról, azon van autocorrect.

jan. 21. 20:39
 14/14 A kérdező kommentje:

13.: "meg nem rektorálják, hanem lektorálják."

Igen, én is tudom. Ki is javítottam, de köszönöm az észrevételt! Úgy látszik, arra már nem futotta, hogy azt is észrevedd, szinte azonnal kijavítottam. Sebaj, legalább valamibe beletudtál kötni, ennél nagyobb örömöd ne legyen az életben.

jan. 21. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!