Mi a különbség a glagolita és a cirill ábécé között?
Figyelt kérdés
#cirill #glagolita
2023. okt. 22. 21:37
1/9 anonim válasza:
Szerintem többre jutottál volna, ha a gyakoris bonyolult kérdéskiírási procedúra helyett a google-be ütötted volna be 1 másodperc alatt. A wikipédia azonnal kimerítő választ ad. A kettő még csak nem is hasonlít, és a glagolitát ma senki nem használja.
2/9 A kérdező kommentje:
De használják.
A glagolita (szláv) ábécé a cirill ábécének egy változata?
2023. okt. 22. 22:07
3/9 anonim válasza:
Nem változata, elődje. Nem használják. Ha használnák, azt is tudnád, hogy hol.
4/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, de én belefutottam a használatába, ezért kérdezem.
არსებობს სიცოცხლე სიკვდილის შემდეგ? იესოს ერთ-ერთი სწავლება ამ თემაზე! მდიდარი და ლაზარე | ლუკ. 16
2023. okt. 23. 05:09
5/9 anonim válasza:
Velem szórakozol vagy gyárilag vagy hibás? A grúz írás még csak nem is hasonlít a glagolitára!
6/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a grúz nem a szláv nyelvek csoportjába tartozik? (Nem vagyok nyelvész.)
Illetőleg a grúz írás milyen írástípushoz tartozik?
2023. okt. 23. 10:42
7/9 anonim válasza:
A legkevésbé se szláv. A dél-kaukázusi nyelvek csoportjába tartozik. A grúz írás egyedi. Nincs típusa.
8/9 polyak58 válasza:
A glagolita naggyábol olyan a horvátoknak mint a magyaroknál a rovás írás.
Például Nikola Zrinski (Zrínyi Miklós) rendszeresen használta.
9/9 A kérdező kommentje:
A költő Zrinyi?
2023. dec. 2. 14:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!