Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek melyik nyelvet...

Szerintetek melyik nyelvet tanuljam, ami könnyű és hasznos?

Figyelt kérdés
2010. okt. 16. 18:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Értem. Hát, figyelj az orosz azt mondják könnyebb. Az írást mondjuk először meg kell tanulni, de állítólag nem olyan rossz a kiejtése sem. És az manapság tényleg hasznos. Amúgy hol akarod tanulni? Suliban vagy különtanár, vagy nyelvsuli, vagy önképző módon netről v ilyesmi?
2010. okt. 17. 16:54
 22/25 anonim ***** válasza:

Hát igen, a lengyel kiejtés nehéz; egy sor betűt máshogy kell kimondani, mint magyarul. Viszont, ha utána megtanulsz még egy szláv nyelvet, akkor az nagyon könnyű lesz.

[link]

2010. okt. 17. 18:44
 23/25 anonim ***** válasza:

Spanyolul tanulj angol után, főleg ha nincs sok időd, mert nagyon hasonlít a két nyelv és a szavak is!

Az orosznak teljesen más a nyelvtana, tehát ha nincs sok időd gyakorlásra ne azt válaszd.

2010. okt. 18. 00:23
 24/25 anonim ***** válasza:

Elhangzott sok minden, okos és kevésbé okos dolgok is, szerintem tekintsük át a kérdést:

Hasznosság:

1. angol

2. német, francia

3. orosz, portugál, spanyol, japán.

4. holland, olasz, lengyel, koreai stb. stb. stb.

Könnyűség:

1. angol, svéd, dán, norvég, holland; olasz, spanyol, francia, portugál

2. orosz, német

3. szerbhorvát, lengyel, héber, stb.

4. koreai, japán, kínai stb.

Ez alapján lehet választani. Ha angolul és németül tudsz, a következő logikus lépés szerintem a francia vagy az orosz.

2010. okt. 18. 00:25
 25/25 A kérdező kommentje:
Hát igen, de az orrhang nagyon nehéz a franciába, a spanyol meg borzasztó. Itt a 3. oldalon első válaszolónak: még nem tudom, hogy hogy tanuljam, de valószínüleg egy kicsit otthon egyedül, aztán egy tanárral folytatni.
2010. okt. 20. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!