Szerintetek melyik nyelvet tanuljam, ami könnyű és hasznos?
Figyelt kérdés
2010. okt. 16. 18:16
11/25 anonim válasza:
Énis az oroszt vagy a spanyolt tudnám ajánlani, mert ezek nem annyira nehezek, elég sokan beszélik és sztem szép nyelvek is... :D
12/25 anonim válasza:
nos, most 18 vagyok és angol-német nyelvvizsgám megvan
én oroszt tanulok, mert hasznos, bár nem könnyű
ha könnyűt és hasznosat akarsz, akkor spanyol, ezt az amerikai kontinensen szinte majdnem mindenki beszéli és meg is éri megtanulni
13/25 anonim válasza:
olasz, nagyon egyszerű, már én is tanultam németet és angolt is, és azokhoz képest nagyon könnyű. :)
14/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket. És milyen nyelv a holland? Úgy tudom az is egy angol német keverék.
2010. okt. 16. 19:32
15/25 anonim válasza:
Szerintem oroszt, v. lengyelt érdemes. A spanyolosokkal, franciásokkal Dunát lehet rekeszteni, és az Olaszt is egyre többen akarják. Én most tanulok párhuzamban olaszt, és oroszt, és el kell mondjam, utóbbi könnyebb, legalábbis nekem jobban rááll az agyam, és a szavakat egyszerűbben megjegyzem. Az olasznak viszont előnye, h sok szó hasonlít az angolra.
16/25 anonim válasza:
Maradj a lengyelnél; csak az eleje nehéz. Miután megértetted a nyelvet, azután már menni fog.
Közlekedés közben is tanulhatsz, feltéve, ha nem te vezetsz.
17/25 A kérdező kommentje:
Szerintem is lengyel mellett maradok. csak nagyon nehéz a kiejtés, az olvasás, arról meg ne is beszéljünk.
Le tudja valaki nekem a lengyel kiejtést?
Meg az olaszt?
2010. okt. 16. 23:26
18/25 anonim válasza:
Figyelj, olasz kiejtés nagyon könnyű, de tényleg, pár óra alatt szinte tökéletesen kiejted a szavakat, csak meg kell jegyezni pár alap dolgot pl. gn= ny-nek ejted, mint a "gnocchi" szóban, meg ilyenek, de tényleg könnyű. És szerintem a nyelvtana sem olyan nehéz. Valamint a francia tanulása is könnyebb lesz. Amúgy lengyelt miért akarsz? Mármint miért hasznos? Mert azt én is szeretnék, csak nekem mindenki azt mondja, hogy az olasszal többre megyek.
20/25 A kérdező kommentje:
Hát ami azt illeti 14 leszek december végén, és nekem meg majdnem mindenki azt mondja, hogy tanuljak a (magyar), német és az angol mellé egy szláv nyelvet.És ebből majdnem mindegyik azt mondja, hogy az a nyelv legyen szlovák. nos, szerintem a szlovák nagyon nehéz, sok benne a rag.Ezért gondoltam, hogy megpróbálkozom a lengyellel. Nem mintha a lengyel könnyebb lenne, de szerintem, nekem legalább is a legszebb szláv nyelv a lengyel.
2010. okt. 17. 15:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!