Magyarbol angolra mi a megfeleloje a "hear no evil"-nak?
Talán a "Ne szólj szám, nem fáj fejem".
See No Evil, Hear No Evil, Speak No Evil.
Az angol nyelvben ezt a kifejezést általában azokra használják, akik úgy döntenek, hogy szemet hunynak a rossz cselekedetek felett; de eredeti jelentése, amely a konfucianizmusban gyökerezik, az óvatosságra és a rossz elkerülésének fontosságára tanít.
Úgy tartják, hogy buddhista szerzetesek hozták a kifejezést Indiából Kínán keresztül Japánba a 8. század körül. Japánban jellemzően három majommal ábrázolják - az egyik eltakarja a szemét, a következő a fülét, a harmadik pedig a száját.
Ezeket értem így interpretálni angolul, de mi a magyar megfelelője?
Once and for all = végleg
"Once and for all = végleg"
Inkább "egyszer és mindenkorra"
Oke szemantikazhatunk, de maradjunk legyszives az eredeti kerdesnel
Aki tudja a valaszt kerem irjon!
"Ezeket értem így interpretálni angolul"
Hogy mit csinálsz? :D
Már írta, és az első link képeiből is rájöhettél:
Ne szólj szám, nem fáj a fejem.
smileyzgatsz kozben szarkamus meg aztan meg tagadod. Hjaj de nincs kedvem a tipusodhoz. Tobbi hulyesegedre nem vagyok kivancsi nem valaszolok.
Kerlek szepen aki tudja az irjon koszonom!
"aki tudja az irjon"
az írt, azok írtak...
Na mindegy akkor egy reddites elég érthetően leírta a lényegét nem pedig értelmezhetetlen közmondással amit nem ért senki, szóval egy másik oldalon egy felhasználó azt írta
"Hallgass és sétálj lehajtott fejjel" - ezt általában akkor használják ha valami rossztett "megfigyelője" körében vagy valahol, de nem te vagy a részese csak a "megfigyelője". Akár közbeavatkozhatnál, de valamiért nem akarsz - azt te tudod miért.
Kemény példa de megerőszakolnak valakit - te ezt látod de elmész, nem avatkozol közbe és (magadban) úgy teszel mintha nem láttál volna semmit.
Ez a "see no evil, hear no evil, speak no evil" értelmes magyarázata.
És a magyar értelmes megfelelője ami érthető is amit írtam
"Sétálj és halgass lehajtott fejjel". - Ezt egy eredeti brit írta le, hogy érthető legyen mindenki számára. Nem pedig Indiára meg a történelemre voltam kiváncsi, hanem erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!