Angolosok tudnátok ebben segíteni?
A "this war of mine" nem azzal egyenlő, hogy "this is my war", hanem annyival, hogy "my war", csak az első kifejezőbb, költőibb.
De hétköznapi szóhasználatban is előfordul, akkor pedig humorosabbá teheti a mondandót.
Itt vannak még példák:
"Köszönöm szépen!"
Régi alaptételem, hogy a Gyakorin mindig a rossz válaszokat köszönik meg.
A "this war of mine" nem azzal egyenlő, hogy "my war", hanem azzal, ha lenne olyan, hogy
*this my war* vagy
*my this war*
De ilyent az angol nem tud mondani, ezért kénytelen használni a this war of mine kifejezést.
#14 Akkor nem tudod, hogy mit fejez ki ez a szerkezet.
Nem olyan, mint a "one of my friends" vagy hasonlók.
Nem a lehetőségek szűkítésére van benne a "this".
"I cannot keep this life of mine any longer."
"This life of mine may fade away."
"This life of mine is a gift from you, father."
"So much is in this head of mine."
"Just tell me, Cardinal, how you would place the crown of Naples... on this ugly head of mine?"
Mindegyikben pontosan a "my life" vagy a "my head" helyettesítheti a szerkezetet.
(Nem igazán érdekel, hány accountról pontozol le. xD)
"Nem igazán érdekel, hány accountról pontozol le. xD"
meg fogsz lepődni, én egyről dolgozom. :D :D :D
"a mine-t csak önmagában olvastam, ami ugye annyit jelent hogy az enyém. Így mondatba foglalva még sosem láttam. Max úgy, hogy This is mine"
Ezen a szinten annyi a lényeg, amit érdemes ennek kapcsán megtanulni, hogy van egy ilyen szerkezet, hogy
a friend of mine - egy barátom; az egyik barátom (az enyémek közül egy barát)
a book of yours - az egyik könyved (a tieid közül egy könyv)
two cats of hers - két macskája; a macskái közül kettő (az övéi közül két macska)
stb.
Szóval:
főnév + of + mine/yours/his/hers/ours/theirs + az igét megfelelő alakba kell tenni:
A friend of mine IS ...
A book of yours IS ...
Two cats of hers ARE ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!