Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolosok tudnátok ebben...

Angolosok tudnátok ebben segíteni?

Figyelt kérdés
Van az a háborús játék, aminek az a címe, hogy This war of mine. Na most ha jól értem... persze javítsatok ki, ha tévedek ez azt jelenti, hogy Ez az én háborúm. Ha ez így van, akkor miért nem az a címe, hogy This is my war? Mi a különbség a kettő között?

2023. júl. 31. 00:19
1 2 3
 11/21 Pelenkásfiú ***** válasza:
35%

A "this war of mine" nem azzal egyenlő, hogy "this is my war", hanem annyival, hogy "my war", csak az első kifejezőbb, költőibb.

De hétköznapi szóhasználatban is előfordul, akkor pedig humorosabbá teheti a mondandót.

Itt vannak még példák:

[link]

2023. júl. 31. 20:00
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2023. júl. 31. 22:19
 13/21 anonim ***** válasza:
#9 autocorrect... A mondandóm többi részébe láthatóan nem sikerült belékötni lol
2023. aug. 3. 13:05
 14/21 anonim ***** válasza:
22%

"Köszönöm szépen!"

Régi alaptételem, hogy a Gyakorin mindig a rossz válaszokat köszönik meg.

A "this war of mine" nem azzal egyenlő, hogy "my war", hanem azzal, ha lenne olyan, hogy

*this my war* vagy

*my this war*

De ilyent az angol nem tud mondani, ezért kénytelen használni a this war of mine kifejezést.

2023. aug. 3. 17:00
 15/21 Pelenkásfiú ***** válasza:
49%

#14 Akkor nem tudod, hogy mit fejez ki ez a szerkezet.

Nem olyan, mint a "one of my friends" vagy hasonlók.

Nem a lehetőségek szűkítésére van benne a "this".

"I cannot keep this life of mine any longer."

"This life of mine may fade away."

"This life of mine is a gift from you, father."

"So much is in this head of mine."

"Just tell me, Cardinal, how you would place the crown of Naples... on this ugly head of mine?"

Mindegyikben pontosan a "my life" vagy a "my head" helyettesítheti a szerkezetet.

(Nem igazán érdekel, hány accountról pontozol le. xD)

2023. aug. 3. 18:33
 16/21 hosszúhajú ***** válasza:
0%
nincs ez halálosan túlbonyolítva? egyszerű paraszti ésszel is az - ez az én háborúm - és - ez a háború az enyém - árnyalatnyi különbség van. angol fordításban szintúgy. szerintem annyira túl van magyarázva.
2023. aug. 4. 00:38
 17/21 A kérdező kommentje:
Oké értem, csak ilyennel még nem találkoztam, azért írtam. Ugye a my után szoktak írni egy tárgyat... ugye my mom, my cary my house stb. Viszont a mine-t csak önmagában olvastam, ami ugye annyit jelent hogy az enyém. Így mondatba foglalva még sosem láttam. Max úgy, hogy This is mine, de az ugye elég egyszerű. Viszont most így ahogy leírtátok már tiszta.
2023. aug. 4. 01:54
 18/21 anonim ***** válasza:

"Nem igazán érdekel, hány accountról pontozol le. xD"

meg fogsz lepődni, én egyről dolgozom. :D :D :D

2023. aug. 4. 09:15
 19/21 anonim ***** válasza:
"did that mother of yours learnt" = did that mother of yours learn
2023. aug. 5. 17:37
 20/21 anonim ***** válasza:

"a mine-t csak önmagában olvastam, ami ugye annyit jelent hogy az enyém. Így mondatba foglalva még sosem láttam. Max úgy, hogy This is mine"

Ezen a szinten annyi a lényeg, amit érdemes ennek kapcsán megtanulni, hogy van egy ilyen szerkezet, hogy

a friend of mine - egy barátom; az egyik barátom (az enyémek közül egy barát)

a book of yours - az egyik könyved (a tieid közül egy könyv)

two cats of hers - két macskája; a macskái közül kettő (az övéi közül két macska)

stb.

Szóval:

főnév + of + mine/yours/his/hers/ours/theirs + az igét megfelelő alakba kell tenni:

A friend of mine IS ...

A book of yours IS ...

Two cats of hers ARE ...

2023. aug. 5. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!