Hogy írják angolul: "akkora, amekkora" ?
Figyelt kérdés
2023. júl. 20. 11:25
2/6 anonim válasza:
Ha olyasmi szövegkörnyezetben, mint pld.:
"Veszek egy görögdinnyét, nem is nézem, hogy elég nagy-e, mindegy is. Akkora, amekkora."
Valami olyasmit mondanék, hogy pld:
Whatever the size is. No matter how big.
Nem ilyesmire gondolsz?
3/6 A kérdező kommentje:
Ez lenne a szöveg (a szövegkörnyezet miatt a két előtte lévő mondatot is írom): "Van egy kérdésem az északi sark jegével kapcsolatban. Az előadásodban azt mondtad, hogy a jég lejött egészen Cansas városáig. Manapság a jég akkora, amekkora. ..."
[Igaz, úgy is írhatnám, hogy "Manapság viszont jelentősen kisebb az északi sark jege.". Talán jobban is hangzana, de mivel már feltettem a kérdést, ezért kíváncsi vagyok rá hogyan írják ezt.]
2023. júl. 23. 17:07
4/6 anonim válasza:
Akkor mondjuk így folytatnám:
...and we know big the ice is nowadays.
5/6 A kérdező kommentje:
Ez nekem sántit...
2023. júl. 28. 12:55
6/6 anonim válasza:
5 Ez pedig az, amit a magyar verzió értelmileg kifejez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!