Értem, folyékonyan beszélek, mindent el tudok mondani, viszonylag helyesen is, de megesik, hogy rossz múltat, vagy rossz jövőt használok (keverem a willt meg a going to-t), de mindig érthető amit mondok, és folyékonyan, bő szókinccsel ki tudom fejezni magamat. Persze próbálok odafigyelni, de nem olyan egyszerű. Már lassan 1 éve külföldön élek, és sokat használom az angolt, de sokszor érzem, hogy elszúrtam a fentebb írt dolgokat.
2023. jún. 19. 01:31
1/7 anonim válasza:
Az legyen a legnagyobb bajod, hogy kevered a will-t és a going to-t.
A múlt időket sokszor amerikai sorozatokban és filmekben sem jól használják
2023. jún. 19. 01:59
2/7 anonim válasza:
Egy év anyanyelvi környezet után kicsit gáz, igen. A többségnek úgy is sikerül megtanulnia ezeket, hogy életében nem járt olyan helyen, ahol angol nyelv vette volna körül, és/vagy sosem beszélgetett angol anyanyelvű emberrel.
2023. jún. 19. 05:49
3/7 A kérdező kommentje:
Nem anyanyelvi, nem angol nyelvterületen vagyok, csak azt használom.
Egyébként nem, a legtöbb ember, akinek sosem kellett beszélgetnie, nem is tud beszélni. A sok B2-C2 nyelvvizsgád meg sem mer szólalni. Ettől függetlenül én elismerem, hogy vannak hibáim.
2023. jún. 19. 05:58
4/7 anonim válasza:
Oké. Akkor már csak azt mondd meg, hogy minek kérdezted, ha nem fogadod el a válaszokat.
2023. jún. 19. 06:31
5/7 anonim válasza:
2
Egyaltalan nem tanulja meg mindenki a "will" es a "going to" kozotti szamos kulonbseget egy ev alatt, plane hogy tudna az, aki sosem beszel angolul senkivel - az egy, hogy elvben tudod a szabalyt, es mas az, ha folyekony beszed kozben is automatikusan jol tudod hasznalni.
Kerdezo, ha mindenki mas is kulfoldi, tehat tanult nyelvkent beszeli az angolt, akkor nem gaz. Lenyeg, hogy megertsetek egymast. De sokan anyanyelvi kornyezetedben sem hasznaljak aktivan ezeket, 5 ev kint eles utan sem.
2023. jún. 19. 11:48
6/7 A kérdező kommentje:
Azzal, hogy más is megtanulja, nem a kérdésemre válaszoltál. Csak helyretettem a téveszmédet. A legtöbb magyar csak akkor tud megszólalni angolul, ha aktívan használja.
2023. jún. 19. 15:23
7/7 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként egy ismerősöm Angliában él, de lengyelekkel dolgozik együtt, hát ő is rengeteg “rossz” szokást felvett tőlük. 4 éve van kint, de vannak hibái.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!