Német vagy egy szláv nyelv megtanulása a hasznosabb (könnyebb)?
Angol C1-re készülök, mellette szeretnék egy másik nyelvet megtanulni.
A némettel vagy a szerbbel járok jobban, melyik a hasznosabb, melyik a könnyebb, melyiket jó tanulni az angol mellett?
Oroszul elég sok tartalmat el lehet érni neten, nagy ország és nem nagyon foglalkoznak a szerzői jogokkal. Szóval én a szlávra szavazok.
Amúgy németül tanultam, volt hogy tanuló céllal képregényt kerestem németül, minden vacak jogvédett, semmi se érhető el ingyenesen.
De ez csak egy szempont.
Német az angol után sokkal könnyebb.( Szerintem te meg nem hallottal a szlav nyelvek nehezsegeirol pl fonev es melleknev ragozas stb)
A némethez van jo par ingyenesen elerheto tananyag, amit eredetileg a bevandorlok nyelvtanulasara fejlesztettek ki.
Ingyen is le lehet tolteni nemet konyveket, csak tudni kell keresni, amihez nem jon rosszul pl az orosz ismerete...
Youtube: Nicos weg
Itt van ingyenes szerb oktatas: [link]
Ja még egy olyan, hogy a szláv nyelvek elég jól megértik egymást. Voltam egyszer egy nemzetközi rendezvényen, ott a szerbek, a szlovákok, és a szlovének a saját nyelvükön társalogtak egymással, kb. mintha csak egy tájszólás lenne a másik anyanyelve.
Szerintem csehország és szlovénia is eléggé élhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!