2/10 anonim válasza:
Szerintem csak a jelentése miatt, mert nem káromkodás. De már a hülyével egy szinten van, vagy ott sem.
3/10 anonim válasza:
Ha a tévében 20 perc alatt 173x elhangozhatott akkor nem az.
4/10 anonim válasza:
Hát nem szép, az biztos. De már beépült a köznyelvbe, sok másikkal együtt.
5/10 anonim válasza:
Az 1. vh. előtt sok más, ma csúnyának tartott szó a köznyelv része volt, használták, amikor kellett. Utána kezdődött a finomkodás, először csak a városokban. Egy népzenei műsorban hallottam, hogy egy pásztortól gyűjtöttek népdalokat, és amikor azt énekelte, "görbe a disznó fasza", megkétték, hümmögje már ki a disznó szavakat (felvétel készült), erre ő így énekelte: "görbe a hm-hm fasza".
Az már más kérdés, hogy szerény szókincsű emberek sokmindent helyettesítenek ezekkel a szavakkal, de akkor az igénytelenség a gond, nem a csúnyaság.
7/10 anonim válasza:
Akkor nem ha az illető csak lusta volt ékezetet használni ;)
8/10 anonim válasza:
Már rég nem. Talán a nyolcvanas években számított utoljára káromkodásnak. Ezt most komolyan mondom, mert már pl. a Gálvölgyi show 90-es évekbeli részeiben is cenzúrátlanul hallottam a szót. Ahogy valaki is írta, kb a hülyével van egy szinten. Nem káromkodás.
10/10 anonim válasza:
#7 Neked olyan szarnyalo a fantaziad. (az a szó "szárnyaló" akar lenni, nem pedig valami más, mielőtt valaki jelenti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!