Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A tetem vagy a hulla az...

A tetem vagy a hulla az tárgy, élőlény vagy fogalom?

Figyelt kérdés

Gondolom nem fogalom, mert kézzel fogható.

Nem igazán élőlény, mert már nem él.. de tárgynak sem mondanám, mert mégis egy ember vagy állat. Most akkor mi?

2023. ápr. 16. 11:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Akkor én tárgyként kategorizálnám.
2023. ápr. 16. 15:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Tárgy.
2023. ápr. 16. 22:23
 13/16 A kérdező kommentje:

Igazából nem feltétlen barkochbára gondoltam, de akár lehetne az is. Csak az érdekel, hogy úgy ámblokk hova sorolandó be, milyen kategória. Nem is konkrét személy érdekel, hanem maga a hulla vagy tetem szó, hogy e két szó micsoda. Vagy ha barkochbázunk és én magára a "hulla" szóra gondolok..

de uyganígy érdekes a test, láb stb. szó is, azokat sem tudnám hova sorolni.

2023. ápr. 17. 07:43
 14/16 anonim ***** válasza:

Szinonímák ezek.Hulla,tetem stb..

Legfeljebb kegyeleti okok miatt nem hívjuk tárgynak,talán a hús lenne még helyes.Az angolban ez meg is van különböztetve:meat/flesh

2023. ápr. 17. 08:04
 15/16 anonim ***** válasza:
14-es bocs, de ezt nem hagyhatom ki, ha már flesh: https://www.youtube.com/watch?v=6Ci5Uswov80
2023. ápr. 17. 08:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Az első meg harmadik rész a király nem ez a vígjáték.

Amúgy meg:

[link]

2023. ápr. 17. 10:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!