Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A tetem vagy a hulla az...

A tetem vagy a hulla az tárgy, élőlény vagy fogalom?

Figyelt kérdés

Gondolom nem fogalom, mert kézzel fogható.

Nem igazán élőlény, mert már nem él.. de tárgynak sem mondanám, mert mégis egy ember vagy állat. Most akkor mi?

2023. ápr. 16. 11:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%

Élőlény. Csak szerencsétlen így a megfogalmazás. Nem azon kellene lenni a hangsúlynak, hogy él a lény, hanem a tulajdonságai alapján élőnek lehet nyilvánítani.

Amúgy meg a test is csak tárgy. A kézfejed sem él. Van akinek az is használati tárgy...

2023. ápr. 16. 11:40
 2/16 anonim ***** válasza:
49%
A tetem az csak egy elhalt sejthalmaz! Tehát tárgynak minősül.
2023. ápr. 16. 12:02
 3/16 anonim ***** válasza:
21%
2: Akkor szerinted Mátyás király is egy tárgy, mert már nem él?
2023. ápr. 16. 12:21
 4/16 anonim ***** válasza:
51%
Mátyás király maga egy történelmi alak volt. De ami a földi porhüvelyéből maradt, az már csak egy nagyrészt lebomlott tetem, egy tárgy.
2023. ápr. 16. 12:49
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
3-as a maradványait tárgyként kezelik a régészek, ellátják a csontokat sorszámmal, leltárba veszik és raktározzák. Ez minden maradvány esetében így van, tehát igen, mindegy, hogy Mátyás, vagy Kispista maradványai a csontok, azokat tárgyként kezelik!
2023. ápr. 16. 12:52
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem mutat életjelenségeket, szóval ez alapján tárgy. Mikroszkopikus szinten nem feltétlen csak halott sejtekből áll, de csak komoly felkészültséggel lehet ezt eldönteni.
2023. ápr. 16. 13:29
 7/16 anonim ***** válasza:
Tárgy. Hiszen élettelen.
2023. ápr. 16. 14:39
 8/16 anonim ***** válasza:
Tárgy – élőlény – fogalom: ezek a barkochba kategóriái, ezért számomra egyértelmű, hogy barkochbáról szól a kérdés. A barkochbában meg a halott ember is élőlénynek számít.
2023. ápr. 16. 15:02
 9/16 anonim ***** válasza:

" A barkochbában meg a halott ember is élőlénynek számít"

De csak azért, mert az életére vonatkozik a kérdés, nem a maradványaira.

2023. ápr. 16. 15:44
 10/16 anonim ***** válasza:
#9: És ha a gondoló fifikásan a maradványokra gondolt?
2023. ápr. 16. 15:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!