Hova menjek egyetemre?
Egyébként nem igazán tudom megérteni hogy fiatalokat mi vesz rá arra, hogy tanárnak menjenek ebben a helyzetben. Jó, amikor én elmentem tanárnak akkor 18 éves voltam és azt sem tudtam mi fán terem, szóval emiatt talán megértem de aztán 3-4 év után életem legrosszabb döntésének tudtam be, pedig egyébként én tanár akartam lenni.
Főleg hogyha jó képességű vagy, van más is, amiben jó vagy akkor inkább olyan irányba menj el szerintem.
Na mindegy, a te döntésed csak nekem senki nem volt aki le beszéljen erről és nem akarom hogy így járjon egy csomó fiatal... Tanárképzésben egyébként meg mindegy milyen egyetemet választasz kábé egy kaptafa.
Tanulj meg jól angolul, ahhoz nem kell egyetem, és ha jó érzéked van a tanításhoz, vállalj korrepetálást délutánonként. Napi 4 óra, az heti 20 óra, ami havi 80 óra – ha csak 5000 Ft-ot kérsz el egy óráért, már kerestél 400.000 Ft-ot. És nem kell a közoktatásban szívnod – több munkával kevesebb pénzért.
Amíg ilyen áldatlan állapotok vannak a közoktatásban, nem szabad tanári pályára lépni. És amíg ilyen alacsony szintű a iskolai nyelvoktatás, addig a közoktatás gondoskodik róla, hogy legyen kit korrepetálnod.
#2 elhiszem, hogy tanár akartál lenni. Elhiszem, hogy megutálta a gyakorlatban. De ez csak azt mutatja, amikor még komolyan vették és volt alkalmassági vizsga is, ott eltanácsoltak volna. Adott esetben senki nem vonta volna kétségbe értelmi képességeid, mindössze azokat más pályán kamatoztathattad volna.
Van néhány kényes szerepkör, ahol annak végzéséhez nemcsak értelmileg, de mentálisan is alkalmasnak kell lenni. A tanári pálya rögtön az orvosi pálya után következik ebben. Minden más szerepkörben kisebb a rizikó.
Hogy ma ez nem így látszik, az mindössze azt bizonyítja, a jelen hatalom bármi eszközt felhasznál az oktatás tönretételére, mert okos embert nehéz befolyásolni hülyeséggel, aki viszont nem tanult (vagy hülyeséget, azt is rosszul), az megeszik akármekkora orbitális hazugságot, csak jól kell tálalni azt.
A tanári állás általában kétszakos, más kérdés, hogy néha csak az egyiket tanítja a tanár. Ennek egyik fő oka, hogy aki egyetlen tárgyban "mindent tud", az még a tanításban megbukik. Mert az nem erről szól.
4# Hát ne haragudj de elmondanám neked hogy a hallgatók háromnegyede azt érzi amit én. Lelkesen elmegyünk a pályaalkalmassagira, azért szerintem elég ritka az aki úgy megy tanárA, hogy nem akar tanár lenni. Aztán meg ahogy telnek az évek annál inkább rájössz hogy mennyire nem éri meg ez a munka. Bennem ez főleg az hozta ki hogy Egyetem mellett dolgoztam, alkalmam volt olyan munkát vállalni amivel eléggé átláttam a munkaerőpiacot Aztán rájöttem, hogy bármivel jobban járok.
Akad még olyan ember aki azt mondja hogy ez jó, de rajtuk látszik is, hogy ki van mosva az agyuk meg nekik mindegy mennyit keresnek mert eltartják őket.
Kérlek, a saját érdekedben NE MENJ TANÁRNAK!
Üdv: egy lassan elpályázó tanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!