28 évesen menjek egyetemre, vagy húzzak el inkább külföldre?
Hát függ attól hogy jelenleg miben van tapasztalatod meg milyen szakra szeretnél menni.
Külföldön sincs kolbászból a kerítés, önmagában az nem oldja meg a gondjaidat.
Én külföldre mentem. Nem bántam meg.
28/f
Ez nagyon komplex téma. mMg annak tudatában is, hogy most mivel foglalkozol, mennyit keresel, milyen potenciálok vannak abban amit csinálsz, milyen diploma van tervben, azzal mennyit keresnél és abban milyen potenciálok vannak, mindezt összevetve azzal, hogy te ezeket a potenciálokat személyiségedből vagy képességeidből adódóan meg tudod-e lovagolni, nehéz kérdés. És ilyenkor mindig van olyan faktor, ami nem a kérdés anyagi oldala. Közeg amiben jól érzed magad, az élethelyzeted, stb.
Semmiről sem vagy lemaradva. Még van előtted 40 év munkaviszony, hogy abból 40-et vagy 35 évet húzol le úgy a piacon hogy van diplomád, vagy hogy abból mikor, mennyit dolgozol külföldön, baromira mindegy. Az a sablon karrierút, hogy A -> 20 évesen már rendelkezésedre áll egy piacképes szakma és dolgozol, 25-30 éves korodra már felépített szakmai karrier, vállalkozás a rendelkezséedre áll. Vagy B -> 22-23 évesen kijössz az egyetemről, és 28-30 évesen már valamelyik multinál hajtod a lovakat bruttó 1-1,5 misis fizetésért. Ez csak 2 opció az ezernyi többi lehetőség közül, az előbbi kettőre nagyon rá van feszülve a társadalom. Meg arra, hogy ha 30-35 éves korodra nem csinálsz legalább egy gyereket, akkor egy senki vagy. Engedd el ezt a ~30 éves vízválasztó sablont, dönts külső nyomás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!