Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 28 évesen menjek egyetemre,...

28 évesen menjek egyetemre, vagy húzzak el inkább külföldre?

Figyelt kérdés

2022. dec. 11. 08:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
20%
Nem tudom feltunt e de itt a nato es ruszkik haboruznak es ifen nagy esely van hofy hamarosan a fronton kotsz ki. En mennek minel nyugatabbra, kanadaba is addig amig meg nem indul a menekulttomeg es bezarjak a kapukat. Amugy meg mar most csodkozelbe az orszag, nem kizart hogy meg ezen arak is duplazodbak es telleg csak kajara kolt mindenki, sorra bedol minden ceg es gyar es az lesz csoda ha lesz barkinek munkaja. Menekulj.
2022. dec. 11. 13:21
 12/17 A kérdező kommentje:
#10 köszönöm ezt az értelmes választ. Jelenleg, csak érettségivel rendelkezem
2022. dec. 11. 15:01
 13/17 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben én egy szakmai vagy felsőfokú képzést csinálnék. De ha már úgy is tanulsz valamit, tekintva hogy a szakképzések is 2 évesek, felsőfokúra mennék. Anyagilag is jobban jársz, mert ha 2 éves középfokú képzésre mész, annak ha nem nappalin csinálod, biztos hogy van költségvonzata (tandíj). Főiskolán pedig levelezőn és távoktatásban is indulnak államilag támogatott képzések. A képzési időben pedig 1-2 év a differencia, szerintem ennyit megér egy diploma.

Azért tanulnék, mert ha kimész szakképzettség nélkül, az életszínvonalad nem fog sokat emelkedni, sőt. Az évi 13-14x1500 euró nem az a fizetés, amiért úgymond megéri kimenni.

2022. dec. 11. 16:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Külföld, vagy külföldi egyetem és ottmaradni.

Én most fejezem be a 2. diplomámat...pesten..., eddig semmi hasznát nem láttam. Ugyanannyit keresek, mint bárki egy érettségivel (nettó 300 egészen nyugdíjig). Nulla megbecsülés, nulla előrelépési lehetőség, elavult KKV szemlelélet mindenhol, még egy nyomorult 1 nap home office sem adatik meg.

2022. dec. 11. 18:00
 15/17 anonim ***** válasza:
Dr. Csókay András a mérnöki diplomája után végezte el az orvosi egyetemet és lett világhírű orvos, de nem ment külföldre, bár a világon mindenütt ismerik, főleg az ikrek szétválasztása kapcsán. - Az nem is merült fel benned, hogy vajon felvesznek-e az egyetemre?
2022. dec. 12. 11:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ha ki mész külföldre ugyan ott fogsz tartani, csak egy olyan helyen, ahol jobb az életszínvonal, de egy kívülálló leszel, aki nem beszéli soha sem majd tökéletesen a nyelvet, aki nagyon sokáig objektívan nehezebb helyzetben lesz, mint egy oda született ember. Talán életed végéig.

Így szerintem nem éri meg kimenni egyik országból nyomorogni a másikba.

Akkor éri meg, ha itthon is megteremtetted az anyagi jólétet, külföldön is igény van rád.

Az meg megint nehezebb ha kimész és majd odakint próbálsz egyetemen boldogulni.

2022. dec. 13. 00:06
 17/17 anonim ***** válasza:
30%

"Külföld, vagy külföldi egyetem és ottmaradni.

Én most fejezem be a 2. diplomámat...pesten..., eddig semmi hasznát nem láttam. Ugyanannyit keresek, mint bárki egy érettségivel (nettó 300 egészen nyugdíjig). Nulla megbecsülés, nulla előrelépési lehetőség, elavult KKV szemlelélet mindenhol, még egy nyomorult 1 nap home office sem adatik meg."

Mégis milyen diplomád van? Mivel lenne másabb ha külföldön szerzed? A büfészak külföldön is büfészak marad, ha pedig piacképes végzettséged van akkor a saját balf@szságodnak köszönheted, hogy egy KKV-ban ragadtál nulla megbecsüléssel. A szerencsétlenek külföldön sem élnek meg csak akikben van pacek mint például bennem, de az is igaz, hogy én Magyarországon is bőven jól élnék ha nem költöztem volna el.

2022. dec. 19. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!