Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A cikk írója mit szívott? Ki...

A cikk írója mit szívott? Ki tud egy komplett nyelvet 24 HÉT alatt megtanulni?

Figyelt kérdés

[link]

Ki tud egy komplett nyelvet 24 HÉT alatt megtanulni? Ahhoz legalább 300-as IQ kellene

2023. febr. 21. 09:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjad, kellenek az olvasók, írnak már akármilyen hülyeségről, csak hogy olvassák őket.
2023. febr. 21. 09:36
 2/15 anonim ***** válasza:
57%
Nem lehetetlen, én 3 hónap alatt tanultam meg németül társalgási szinten -annyira,hogy le tudtam folytatni egy telefonos állásinterjút amire fel is vettek- napi 30-60 perc tanulással, 24 hét az majdnem egy félév,függ a nyelvtől és a tanuló képességétől is, de megtanulható.
2023. febr. 21. 09:44
 3/15 anonim ***** válasza:
60%
Ez a player.hu olyan mint a blikk.
2023. febr. 21. 09:46
 4/15 A kérdező kommentje:
Még egy kisbaba sem tanulja meg az anyanyelvét annyi idő alatt, pedig azt a legkönnyebb
2023. febr. 21. 09:47
 5/15 anonim ***** válasza:
32%
Jólvanakkó'.
2023. febr. 21. 09:53
 6/15 anonim ***** válasza:
85%

Ha valaki napi szinten 4-5 órát foglalkozik a nyelvvel 24 héten át, akkor azért lehet ám haladni vele. Mert a 24 hét ilyen intenzitás mellett értendő, ami 600-700 órát ölel fel. Viszonyításképp: egy gimnazista heti 3×45 percnyi angolórával számolva négy tanév alatt is csak 360 órát tölt el vele.

Ettől függetlenül a cikk alapjául szolgáló tanulmány csak angol anyanyelvűek számára nyújt némi támpontot, hiszen az alapján állították fel a listát, hogy angol anyanyelvűek mennyi idő alatt tanulnak meg más nyelveket. De valójában még nekik sem, hiszen egy nyelv megtanulásának idejét sokkal jobban beofolyásolják az egyéni, szubjektív tényezők, mint az objektív nyelvtani-kiejtési-helyesírási tényezők.

Ha pl. egy angol beleszeret a magyar kultúrába és meg akarja tanulni a nyelvet, akkor akár fél-egy év alatt is nagyon jól el tudja sajátítani, mert szivacsként fogja magába szívni, mert annyira érdekli. Ha meg, mondjuk, a németet kéne megtanulnia, amitől meg borsódzik a háta, azt meg lehet 2-3 év alatt sem tanulja meg, hiába rokonnyelve az angolnak, mert annyira nem érdekli.

2023. febr. 21. 10:08
 7/15 anonim ***** válasza:
89%
3 hónap intenzív tanulás után mentem olasz alapfokúra. És nem csak én, hanem a teljes csoport. Napi 8-10 óra tanulással simán megtanulható ennyi idő alatt 2500 szó és az alap nyelvtan. Előtte annyit se tudtam, hogy ciao.
2023. febr. 21. 10:55
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem hülyeség és nem anyanyelvi szintről van szó.

Más már szépen levezette, hogy 700 óra alatt azért eléggé fel lehet jönni.

2023. febr. 21. 11:48
 9/15 TappancsMancs ***** válasza:
53%
Én meg beszéltem New York-i egyetemistával aki 3 hónap alatt magyarul tanult meg, és egész rendes kiejtéssel. :)
2023. febr. 23. 16:13
 10/15 A kérdező kommentje:
Persze én meg beszéltem pekingi gimnazistával aki 10 perc alatt tanult meg szanszkritül anyanyelvi szinten
2023. febr. 23. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!