Hogy hívják ezt? Dupla tagadás, vagy mi?
Figyelt kérdés
Néha olyan kérdés merül fel, hogy "hogy lehet kikapcsolni azt, hogy NE csináljon valamit?". Vagy ez teljesen rendben van?2023. febr. 20. 08:04
1/6 anonim válasza:
Attól függ, mit akarsz mondani.
2/6 A kérdező kommentje:
2023. febr. 20. 09:15
3/6 anonim válasza:
Ez szerintem nem dupla tagadás, technikai kérdés, és -bár csak két linket néztem meg- nincs is rosszul megfogalmazva a kérdés.
Ne csináljon semmit se - ez szerintem duplatagadás lenne.
4/6 anonim válasza:
Nem látom, hogy dupla tagadás lenne, de ha hivatalos kérdést tesztel fel, akkor ami inkább előfordul az az indirekt kérdés.
lásd:
5/6 anonim válasza:
Kikapcsolni, hogy ne csináljon valamit= BEkapcsolni.
Ha megnézed kis módosítással mind a négy linkelt kérdésnél helyettesíthető a bekapcsolás.
6/6 A kérdező kommentje:
#5 Éppen ez az, hogy nem be-, hanem kikapcsolást írtak, és így teljesen értelmetlen.
2023. febr. 20. 10:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!