Hogy lehet franciából ilyen gyors beszédet megérteni, meg így beszélni?
Ez már nem b2 igaz?
Marseilleben van külön akcentus? Mindenhol ilyen gyorsan beszélnek?
Találtam egy oldalt ahol megvan a szöveg, nekem érthetetlen.
Pl. Itt ahogy azt mondja hogy
Fallait relire le lièvre et la tortue. Hát bocs de ez nekem sehogyan se fog menni.
Itt is tényleg azt mondja, hogy
Je parie pas gros car j'ai des scrupules à te prendre ton pognon rapidement. Tiens, ma poule. Dix balles.
A tiens ma poule, dix ballest értem akkor csak, ha agyonra játszom se értem ki hogy azt mondja ami le van írva, akkor hogy menne élőben, nem tudom.
Nem tudod akkor mit mond?
Mi az a schwa?
De megmondtam ez az anyanyelvem, biztos megértem én, csak neked bizony bonyolultabb mert nem írták nagyon jól
A schwa az egy olyan hang melyet gyakran hangtalanná tehetnek, nagyon gyakori a franciában, azt ajánlom keress rá
Elég idegesítő hogy így beszéltek 🤣 a szavak felét már nem ejtitek ki amugysem, de azon is rövidítetek, annyira pörgetnétek a nyelvet, de minek? Nem mondtok többet attól, mint más nyelven, na mindegy.
Érdekes a filmben hogy a német jobban beszél franciául, mint mondjuk Daniel, nekem legalábbis sokkal jobban hasonlít a hivatalosan tanított franciara az ő beszéde. Borzasztó ez a motyogas, hadaras, elnyelés magyarul bocs.
Te neked a magyar tanult nyelv, vagy az is anyanyelv?
Miért ne? Így szoktunk beszélni, ez így van
Úgy vettem észre hogy amit tanítanak külföldön csak az írott nyelvhez hasonlít, nem a beszélthez
És nem, a magyart tanulom csak
Focit szereted? Nekem a Lyon a kedvenc csapatom, szoktam ilyen sajtókonferenciáján hallgatni, az még mondjuk elég érthető. De gondolom mert hivatalos környezetben beszélgetnek.
Ez a csaj mennyivel beszél máshogy mint egy átlag francia? Lassabb gondolom. [link]
Nem nagyon, inkább a rögbit követem
Igen sokkal lassabban, az a csatornája lényege hogy tanuljanak franciául belőle 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!