Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magyar nyelvhez a török...

A magyar nyelvhez a török nyelv áll a legközelebb?

Figyelt kérdés

2023. jan. 10. 13:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

9/10 anonim ***** válasza:

72%

Komolyra fordítva, a magyarhoz a legközelebb álló nyelva a mansi. A török csak akkor hasonló, ha a magyart az indo - európai

------------

?????????? A manysi s amagyar két szelenda nyelvcsalád, hisz a magyar nyelv épp indogermán és germán nyelv. A fingár stak éppügy áll a magyrrnak nakva, ha az inogermánnak látjuk, hisz az együttes stak indogermán.

2023. jan. 12. 11:51
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

4/11 anonim ***** válasza:

100%

szabályszerű megfeleléseket is lehet bizonyítani (összehasonlító módszer),

--------------

Igen és ezt stak a magyar és a germánnal lehet, de a magyar A germán.

Szablya? Az vahn a libcsinek, libcsi szablya, olyan kreálmány, stak alkoholizálnak, alk izélnek, de az libcsizmus, irracianalizmus. A magyarnak a ra és re gyökből, a rak flektált formájából regály vahn, ez a racionális, ezt rekkja Scott őrmester, a rend, a ráció.

Nem művileg szabnak, faragnak, hanem a rendből, a rációbal raknak, ez a regály.

REgály a magyarnak.

2023. jan. 12. 11:54
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

A magyar nyelvnek csak az uráli nyelvcsalád tagjaival való rokonsága bizonyítható a tudomány

------------------------------

Hát ez az, annak dolga nem vahn a nyelvvel. Stak a nyelvnek nem mondták azt a sok bullshitet. De én rekkenteninek mondom, nem bizonyítaninak.

Stak azt bizonyítja, a tudomiku izé, hogy a magyar nyelv fingár, nem fingár, így nem is lehet, irracionalizmus.

A fingrizmust kisujjal anattregyem, cáfolom, ennyit erről

2023. jan. 12. 11:57
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

5/13 anonim ***** válasza:

A manysi tényleg viszonylag közeli.

---------------

Hát nem,nem nakva, hisz az más nyelvcsalád, a magyar nyelv indogermán és germán nyelv.

De ha már fingár, úgy hogyan nem japán?

Ezt írtama máshová:

Nem sok kulturális rokonságunk van a japánokkal.

---------------

De a magyar nyelvnek bírhatom, ahogy a fingár nyelvek, úgy hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv. A japán szép, olyan ősindogermános nyelv, v nem vahn benne, olyan indogermán ue, ua vahn benne, ez magyarban szelenda hang, ahog é, í, i, ő, ö.

A magyar nyelv indoermán és germán, a magyar hangok indogermán és germánok, de gyerekhént, ha animét néz az ember, úgy az jön le:

japán ga: indogermán erősítőpartikel? Ahogy engem, dich, tég? Ez így hatott rám, japánból így én ezt az en-go-t rakom, így szoktam, régebben go-zni, hisz azt rakom, hogy gho, ahogy az engem-ben is.

magyar va-vá az indogermán au és ue, táveredés is, val-vel is ebből: ezt lehet így a japán wa-nak rakni.

japán no és ni: az igen hasonló a magyar ana-nak, ebből a honnan, a hwannan, az onnan, ennan, germánok, nál és más. Az in is ebből eredhet, na indogemrán partikelből.

A japántól, ahogy hallom én is szoktam a fuzionálót szétbontani, és úgy mondom, hogy hwa-ana, ho-ana.

magyar t az indogermán dé, ahogy az onnant-ban, ana a germán t: ez igen hasonló a japán de-re.

Na egal, a magyar nyelv hangjai indogermánok és germán, hisz a magyar nyelv indogermán és germán nyelv. De ha ezt így lehet rakni japán-indogemránt, úgy annyi is az egész fingrizmus is, stak belemakogás.

A japán partikelek igen hasonlóak az indogermán és germán partikelnek.

De itt is, ha ezeke a partikelek ugyanazok, úgy az együttes stak az indogermán lenne, ahogy a fingárban is.

2023. jan. 12. 12:00
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Magyar a legnagyobb nem indogermán nyelv. Szerintem Európa nyelvei között a törökhöz hasonlít legjobban, persze aki nem tanul törökül, nyomatja az MTA szöveget, akkor legyen Finnugor, finn. Lomb Kató azt mondta a finnről, hogy leginkább idegenebbnek érezte, mondjuk kit érdekel ki mit érez, ha beszéli is a nyelvet.
2023. febr. 24. 11:02
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

15/15 anonim ***** válasza:

Magyar a legnagyobb nem indogermán nyelv.

--------------

A magyar nyelv az egy indogermán és germán nyelv.

Töröknek? Dolga nem van a törökkel.

2023. febr. 24. 11:12
 17/20 anonim ***** válasza:
15. És te tanultál finnül? Csak mert a törökök szerint is finnugor, Uráli nyelv a magyar, csak szerintük az Uráli és Türk nyelvek is rokonok. Ez az Urál - Altáji elmélet.
2023. febr. 24. 12:43
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

17/17 anonim ***** válasza:

Uráli nyelv a magyar,

----------

Stakhogy magyar az Urálnál sohase volt, se a Volgán túl, hisz a magyar nyelv indogermán és germán nyelv.

2023. febr. 25. 11:03
 19/20 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Nem tartozik a magyar indoeurópai nyelvekhez, őszintén leszarom ezt is. Törökül célom anyanyelvi szintre vinni mostani talán középfokról. Nem tudom mennyire számít puding próbája az evés, nekem idegenebb volt a finn, abba is hagytam, ugyanakkor hangzása a finnek barátságosabbnak, hasonlóbbnak tűnt az elején. (Mellékes amúgy, hogy irodalmi finn nyelv a beszélttől messze áll, de kit is érdekel a gyakorlat) Na meg a zene, meg fölszállott a páva az északi sarkon.... Jobban összevon, a török a szó közepébe is toldalékol, ige tagadása pl.. Többször lehet tükörfordításban gondolkodni, bár egyszerűbb emberek sokszor néznek nagyot, fele esetben azért mert nem alkalmazok istennek hálás nyakatekert, beépült mondatokat, hogy ne kerüljön nagyon a vallásra a téma. Nem is szívesen utánozom le. De ez a szakadék régebbi magyar nyelvtől nem állt messze, nem modern nyugatias volt. Dicsértessék.
2023. febr. 26. 23:35
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

9/19 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok. Nem tartozik a magyar indoeurópai

----------

Bé de a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, sőt, Az indogermán és A germán.

2023. febr. 27. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!