Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Német nyelvű munkaszerződésnél...

Német nyelvű munkaszerződésnél a nevemet fordítva kell aláírni, ahogy az adott országban is használják a neveket, azaz a keresztnevem legyen elöl, vagy ugyanúgy aláírhatom, ahogy magyarul is szoktam?

Figyelt kérdés

2022. dec. 19. 12:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%
Írd a vezetékneved végig nagybetűvel, és a magyar sorrend szerint.
2022. dec. 19. 12:29
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Aláírni mindenütt ugyanúgy szoktam, ahogy a magyar sorrend szerint megszoktam. Ahol valahova be kell írni a nevet, és nincs külön rovat a keresztnévnek (Vorname) ott, ahogy az előző is írja, a vezetéknevet csupa naggybetűvel, vagy gépelve kiskapitálissal írom. Bár a nevem olyan, hogy felismerik benne, melyik a keresztnevem, mert csak egy betűvel tér el a német megfelelőjétől.
2022. dec. 19. 12:33
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Nem kell megfordítani, hiszen az igazolványodon, útleveledben, jogosítványodon is egyféleképpen van csak rajta az aláírásod: elöl a vezetéknévvel.

Én egyébként a szerződés nyomtatott szövegében sem szoktam előre írni a keresztnevemet, hiszen a kétnyelvű szerződés magyar nyelvű változatában sem írom magyar sorrendben a külföldi megrendelőm nevét. Akkor miért fordítanám meg a sajátomat az angol/német nyelvű változatban???

2022. dec. 19. 12:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Aláírni úgy írj alá, ahogy szoktál.

A 3-as válaszolót annyival azért kiegészíteném, hogy konkrétan rajtunk és a pár Távol-Keleti országot leszámítva, mindenki először a keresztnevét aztán a vezetéknevét írja. Nyilván írhatod a szerződésben azt hogy Kiss Pista, de utána nem kell meglepődni ha az adott cég munkavállalói (és legyen ez olasz, német, francia, spanyol, brit, stb.) úgy szólítanak, hogy Kiss. Mivel nekik fogalmuk sincs, hogy a Kiss és a Pista közül melyik a keresztnév, nyilván a sorrendből asszociálnak arra, hogy neked a Kiss a keresztneved, ez esetben hibásan.

Tehát nyilván úgy írod ahogy akarod, de csak saját magadnak okozol vele felesleges kellemetlenséget ha ragaszkodsz ahhoz amit a 3-as írt, hogy "márpedig mi magyarok vagyunk a helikopter, és ezt így kell".

2022. dec. 19. 12:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csak vezetéknevet írok alá
2022. dec. 19. 13:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a nevemet kell leírni, akkor német módra, tehát magyarhoz képest fordítva írom (ez általában nagybetűs), ha szignózok, akkor a megszokott magyar aláírásomat használom, ahogy Magyarországon írtam alá.
2022. dec. 19. 22:36
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
mindig úgy írj alá, ahogy az a személyidben/útleveledben szerepel, vitás esetben azt fogják eredetinek nézni és ahhoz mérnek mindent.
2022. dec. 26. 23:46
 8/12 anonim ***** válasza:
19%
A nemet munkaszerzödesnel a vezeteknev all elöl, a csaladnev utana. Igy kell alairni.
2023. jan. 8. 07:08
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
#8: A vezetéknév meg családnév ugyanaz...
2023. jan. 8. 08:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Vorname keresztnev, Name csaladnev- ilyen sorrendben kell.

9-es - nem ezt a valaszt varta töled a kerdezö!

2023. jan. 8. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!