Spanyol vagy francia nyelvet tanulni van több értelme?
Én a spanyolt választanàm, mert azt sokkal több országban beszélik.
Spanyol anyanyelvűek élnek Spanyolországban, az USA déli államaiban és majdnem egész Latin-Amerikában. Francia anyanyelvűek élnek Franciaországban, Kanadában, Svájcban, Belgiumban, Afrikában. Továbbá Franciaország az EU második legnagyobb gazdasága és a diplomácia nyelve a francia.
Csak hasznosságot nézve a francia egyértelműen hasznosabb szerintem. Egy kivétel van, ha az USA felé kacsintgatsz.
2: "A diplomácia nyelve a francia"
Te melyik évszázadban élsz?
A diplomaták, állami vezetők vagy angolul, vagy a saját nyelvükön tolmáccsal beszélgetnek egymással már igen hosszú ideje.
Feltételezem, Kérdező nem akar francia vagy spanyol nyelvterületen élni, mert különben nem merülne fel benne ez a kérdés. Legtöbb értelme annak van, ha megtanul jól angolul, és akkor bárhol elboldogul.
Konkrét tervek, célok nélkül franciául vagy spanyolul csak hobbiból van értelme megtanulni. De akkor már inkább spanyolul, mert azzal valamennyire érteni lehet az olaszt is és a portugált is (személyes tapasztalatom). Ez a "bónusz" a francia esetén nem áll fenn, mert az elég messze eltávolodott a többi újlatin nyelvtől.
4: Nézzünk egy random mondatot összehasonlításképp: A fehér ház magas.
Spanyol: La casa blanca es alta.
Portugál: A casa branca é alta.
Olasz: La casa bianca è alta.
Francia: La maison blanche est haute.
Hát, nem mondanám, hogy a francia olyan közel állna hozzájuk, mint a másik három egymáshoz. Engem a maison meg az haute kicsit sem emlékeztet a casa-ra ill. az alta-ra.
"egy mondat összehasonlításával tudjátok kideríteni mi mihez rokon és mi nem"
Nem az volt a kérdés, rokonok-e vagy sem (nyilván igen), hanem hogy tanulás nélkül melyiket könnyebb egy rokonnyelv ismeretében megérteni. Lehet, hogy te simán megérted az olaszt a francia ismeretében (amit amúgy erősen kétlek, lásd "Nagyrészt érthetem az olaszt"), de spanyol ismeretében biztos, hogy még könnyebben megértenéd az olaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!