Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az, hogy "If i was...

Mit jelent az, hogy "If i was in L.A."?

Figyelt kérdés

Erről a számról lenne szó, gondolom ismeritek:

https://www.youtube.com/watch?v=N-aK6JnyFmk

Angol így fejezi ki a "lett volna" formát, tehát ez valami olyasmi, hogy "ha jártam volna L.A-ben?"

2022. nov. 13. 23:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%
Nem "jártam volna", ez ebben a szerkezetben (II. feltételes mód) a látszat ellenére nem múlt idő, hanem jelen: ha ott lennék (most). A múltja úgy lenne, hogy if I had been there.
2022. nov. 14. 00:00
 2/20 A kérdező kommentje:
Akkor az előtte lévő sorban az I have (i've) been for a walk is azért van jelen időben, mert így mondja hogy "sétálgatnék"? És a sétálgattam volna lenne az I had been for a walk?
2022. nov. 14. 00:17
 3/20 anonim ***** válasza:
90%

Nem, az I've been for a walk Present Perfect, amit magyarul múlt idővel fejezünk ki: elmentem sétálni, voltam sétálni.

Feltételesben "I would go for a walk" lenne.

2022. nov. 14. 01:17
 4/20 anonim ***** válasza:
93%
Ha la-ben lennék. Most
2022. nov. 14. 03:08
 5/20 anonim ***** válasza:
23%

Ive been for a walk - sétálni voltam

Mióta tanulsz angolul? :D

2022. nov. 14. 03:11
 6/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem azzal van baj, hogy miota tanul angolul, hanem az oda-vissza tukorforditassal. Nincs semmi logikaja, csak a magyar gondolkodas.
2022. nov. 14. 03:39
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

If + ALANY + V1 (ELSŐ MÚLT) --> magyar JELEN FELTÉTELES MÓD : Ha Los Angelesben lennék-- If I was/were in LA.; If I were you ( Ha én te lennék); If I saw you ( Ha látnálak); If I went (Ha mennék), If you danced (ha táncolnál); If she did (ha megcsinálná)... olyan, mint a WOULD+IGE, csak azt If-es szerkezetben nem (nagyon) haszánljuk. I would go (Mennék), I would watch a movie. (Megnéznék egy filmet)

FELTÉTELES MÚLT- IF+ALANY+HAD+V3 (MÁSODIK MÚLT)

If I had shown her the way, she would be here. (ha megmutattam volna neki az utat, itt lenne.)

If Peter had had more time, he could have done his homework. (ha Peternek több ideje lett volna, meg tudta volna csinálni a háziját.)

2022. nov. 14. 05:48
 8/20 anonim ***** válasza:
*elsőnél V2
2022. nov. 14. 05:49
 9/20 anonim ***** válasza:
32%
De a had shown meg a had had helyett would have shown meg would have had-et sem árt használni
2022. nov. 14. 06:34
 10/20 anonim ***** válasza:
93%
De árt, 9-es, talán olvasd el a feltételes módot, különös tekintettel az if-es tagmondatokra.
2022. nov. 14. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!