Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Akik azt mondják, hogy a...

Akik azt mondják, hogy a Német nyelv csúnya azok halottak már Német beszédet vagy estleg beszélnek Németül?

Figyelt kérdés
Vagy csak a sok hülyét akik azt mondják, hogy a Német a legrodább nyelv a világon majmolják?

2022. nov. 12. 19:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
36%
Ha hozzászokik a füled és már te is jól használod, akkor tetszeni fog. Csak azért tünik csúnyának, mert idegennek hangzik és nem érted.
2022. nov. 20. 03:21
 22/29 anonim ***** válasza:
Auf der Heide blüht ein kleines Blümelein. Und das heisst... ERIKA!
2022. nov. 30. 13:56
 23/29 anonim ***** válasza:
55%

"Ha hozzászokik a füled és már te is jól használod, akkor tetszeni fog. Csak azért tünik csúnyának, mert idegennek hangzik és nem érted."

Hát én se kínaiul nem értek, se franciául, se hollandul, de azért azt nagyon is meg tudom mondani, hogy milyen sorrendet állítanék fel ezek között aszerint, hogy melyik tetszik a legjobban meg melyik a legkevésbé, úgyhogy egyáltalán nem attól függ ez, hogy mennyire értjük.

2023. ápr. 22. 10:14
 24/29 anonim ***** válasza:
18%

Nem értek egyet az utolsó hozzászólóval.

Amíg nem beszéltem/nem értettem németül, rendkívül csúnyának sőt agresszívnak találtam a nyelvet. Mióta beszélek és itt is élek néhány éve Németországban egyáltalán nem így gondolom.

Persze, nem mondom,hogy most az első helyre ugrott a képzeletbeli listámon amin a számomra legszebb nyelvek vannak, de egyáltalán nem találom már csúnyának.

2023. ápr. 22. 19:35
 25/29 anonim ***** válasza:
55%
De attól, hogy ez veled így történt, még nem jelenti azt, hogy mindenki mással is így van. Pl. én több nyelvet tanultam már életemben, németet is, de egyik sem szépült meg se attól, hogy elkezdtem érteni, se attól, hogy egyre magasabb szintre jutottam belőlük.
2023. ápr. 22. 21:14
 26/29 anonim ***** válasza:

És ki mondta, hogy mindenkivel így történik? Nyilván a saját szemszögemből tudok csak erre reagálni.

De az biztos, hogy teljesen másképp "hallasz/hallgatsz" egy olyan nyelvet amit értesz és teljesen másképp egy olyat, amit nem. :)

Az pedig, hogy ki-milyen nyelvet talál szépnek,teljesen egyén függő.

Mellesleg, nem mondtam, hogy "megszépült". Azt mondtam,hogy már nem találom olyan csúnyának,mint amikor még nem értettem.

2023. ápr. 24. 18:53
 27/29 anonim ***** válasza:
55%

Azt írtad, hogy

"Ha hozzászokik a füled és már te is jól használod, akkor tetszeni fog. Csak azért tünik csúnyának, mert idegennek hangzik és nem érted."

Nekem nem tetszett a német, de elkezdtem tanulni, hozzászokott a fülem, már jól használtam, mégsem tetszett továbbra sem. Tehát nem csak azért tűnt csúnyának, mielőtt elkezdtem tanulni, mert idegennek hangzott és nem értettem. Ha te is tudod, hogy "hogy ki-milyen nyelvet talál szépnek,teljesen egyén függő", akkor miért írod, hogy a kérdezőnek majd tetszeni fog, ha hozzászokik a füle és már jól fogja használni? Vagy igen, vagy nem.

"nem mondtam, hogy "megszépült". Azt mondtam,hogy már nem találom olyan csúnyának"

Vagyis megszépült...

2023. ápr. 24. 19:26
 28/29 anonim ***** válasza:

Azt a kommentet nem is én írtam,hogy ha majd hozzászokik és jól használja akkor tetszeni fog neki :DDD

Továbbra is tartom, hogy ha egy nyelvet nem értesz és nem beszéled,teljesen másképp hangzik mint amikor már igen.

Nem. Attól,hogy valamit nem nevezel csúnyának, még nem lesz szép.

Szépnek én személy szerint az angolt tartom - amit szintén beszélek.

A német bár már nem olyan csúnya, a széptől nagyon messze van nekem.

Parttalan vita egyébként. Remélem időközben megtaláltad azért az összes csomót azon a bizonyos kákán, de ha nem akkor további jó keresést :D

2023. máj. 3. 21:05
 29/29 anonim ***** válasza:

"Attól,hogy valamit nem nevezel csúnyának, még nem lesz szép."

Ezt én se mondtam. Csak azt, hogy ha valaki valamit már nem talál olyan csúnyának, mint korábban, akkor az a valami az ő szemében megszépült, ami alatt nem azt értettem, hogy kimondottan széppé vált, hanem azt, hogy a csúnya-szép spektrumon a szép irányába mozdult el.

"Remélem időközben megtaláltad azért az összes csomót azon a bizonyos kákán"

Bírom, amikor aki megunja itt a beszélgetést, kijelenti a másikról, hogy csak kötözködik, ahelyett, hogy egyszerűen csak ne beszélgetne tovább. Ha neked így jobb...

2023. máj. 3. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!