Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a top 10 legnehezebb nyelv?

Mi a top 10 legnehezebb nyelv?

Figyelt kérdés

2022. okt. 10. 18:41
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

Valahol régen azt olvastam, hogy az eszkimó nyelv és a Navajo (navahó) indián nyelv a legösszetettebb nyeltanú. Objetív szempontok szerint a magyart is kb az elsõ ötbe szokták sorolni.

De elég nehéz egy minden szempontból szigorúan objektív listát felállítani, ráadásul 10 nyelvbõl.

2022. okt. 11. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindig attól függ mi a tanuló anyanyelve. Pl. az amerikai Foreign Service Institute, ami a diplomaták felkészítését végzi, 5 (igazából 7) kategóriába sorolta a nyelveket aszerint, hogy mennyi időbe kerül egy angol anyanyelvűnek 0-ról indulva kb. ILR 3-as szinten (kb. olyan közép és felsőfok között) megtanulnia:

[link]

Ez alapján a magyar a 5. csoportba tartozik, kb. olyan nehéz megtanulniuk mint a grúzt, a mongolt vagy a vietnámit, legalább 1100 óra. Nehezebb még a magyarnál is az arab, kínai, koreai, és még azoknál is nehezebb a japán.

2022. okt. 11. 16:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az arab biztos, hogy az elsők között van, próbálkoztam vele de így egyetem mellett szinte lehetetlen, mert annyi időt igényel. Teljesen más írás, nem írnak magánhangzókat, a nyelvtan és a kiejtés se semmi ráadásul. Ha kihívást akarsz akkor az arab biztos jó
2022. okt. 12. 11:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szigorúan nyelvészeti szempontból nézve, a nyeld definíció szerint a szóban megvalósuló(!) kommunikáció kódrendszere, tehát tudományos értelemben az írás nem számít. Ennek ellenére a műkedvelő érdeklődők számolnak vele, amikor egy nyelv nehézségi fokáról beszélnek, így olyan esetekben, mint pld a japán, a kínai, a héber, az arab, a perzsa... sokkal nehezebbre "kalibrálják", mint amilyen nehéz valójában a nyelvtan, a mondattan, a szóképzés, a kiejtés alapján.

Például a japán alig mérhetően nehezebb, mint a koreai, (ha egyáltalán,) de a koreainak van a világon a leglogikusabb és legkönnyebben tanulható írásrendszere, így a japán az egyik legnehezebb nyelvnek "jön ki", míg a koreai átlagosra, vagy annál könnyebbre.

A szubjektív szempontokat nehéz kiszűrni, így például a Foreign Service Institute eredményei, kategóriái csak az angol anyanyelvű amerikaiak szempontjából relevánsak és igazak.

2022. okt. 12. 12:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt nem tom melyik a 2.- 9. de szerintem a legeslegnehezebben elsajátítható a magyar nyelv.

Aki ezt idegen nyelvként tanulja, annak őszinte részvétemet, együttérzésemet fejezem ki. Innen nézve, angolul, arabul megtanulni már gyerekjáték. Tapasztalatból mondom.

2022. nov. 18. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!