1/10 anonim válasza:
Attól függ, hogy ki tanulja. De amúgy magyar is a nehezebbek közé tartozik.
2/10 anonim válasza:
Szerintem azok, ahol teljesen idegenek a betűk, és egy olyan sincs ami magyarban is van. Pl kínai, japan, orosz, stb...
3/10 anonim válasza:
A bálnagyelv. Többszáz kilogrammot is nyomhat.
4/10 anonim válasza:
Szerintem a kínai és az arab lehet a legnehezebb, de egyik nyelvet sem tanultam szóval tapasztalatom nincs róla. Ezen kívül a thai is elég nehéznek tűnik és a vietnámi is a tónusok miatt amiket meg lehet tanulni de mivel az európai nyelvekben nincsenek ezért először elég fura és nehéz. A japánban meg sokan azt mondják hogy vannak hasonlóságai a magyarhoz plusz abban tónusok sincsenek szóval ott az írásjelek megtanulása és a bonyolultabb nyelvtan szokott problémát okozni. Van egy ismerősöm aki beszél héberül, az alapján ha ránézek egy héber szövegre vagy hallom ahogy beszél az is nehéznek tűnik, de nem igazán olvastam utána szóval pontosabbat nem tudok róla hogy mi a nehézsége.
5/10 anonim válasza:
#4 vagyok. Azt kihagytam hogy ezeken kívül vannak olyan nyelvek aminek a létezéséről az átlag ember nem is nagyon tud. Amiket csak pár tízezer ember beszél pl. Ezek közül én sem tudok semmi konkrétat mondani, de biztos ilyen nehéz nyelvek is akadnak bőven.
6/10 anonim válasza:
Magyar, mandarin, japán, arab, koreai.
7/10 anonim válasza:
8/10 anonim válasza:
Hát azt tudom, hogy a japán elég nagy szopás, de nem a nyelvtana miatt, az elég egyszerű. Két dolog teszi nehézzé. Az egyik az írásrendszer. 2 ezer kandzsi, ami legtöbbjének legalább két vagy három olvasata/kiejtése van, illetve több kandzsinak is lehet ugyanaz a kiejtése/olvasata. A másik, ami miatt szopás, az a hangsúly (és emiatt sem vezették ki az írásrendszerből a kandzsit). Lehet, hogy kanával két kandzsinak ugyanaz az olvasata, de kiejtéskor hangsúlyban éreztetik a különbséget. Angolban ezt "pitch accent"-nek nevezik, a magyar nyelvészetben nem tudom, mi rá a jó szó.
10/10 anonim válasza:
Erre nem lehet válaszolni, mert senki nem ismeri a világ összes nyelvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!