#3: Pont, hogy a kínainak a nyelvtana egyszerű, a képességek kifejlesztése a nehéz, még akkor is, ha az a módszered, hogy először csak szóban tanulod meg.
A japánoknak annyi előnyük lehet, mint nekünk németet tanulni.
Oh, akkor összekevertem, bocsánat.
Egy japánnal szemben szerintem elég nagy előny, ha már a betűk helyes leírását nem kell megtanulnod, emelett a kiejtésünk is nagyrészt egyezik a németével. A nyelvtanja az ázsiai nyelveknek nem tudom, hogy milyen, de gondolom jobban eltér a némettől, mint a miénk, ami megint csak könnyebbé teszi számunkra.
A japán nyelvtana hasonlít a magyaréra, ugyanúgy ragozza a szavakat, ezért azt mondják egy magyarnak könnyebb japánul tanulni, mint mondjuk egy angolnak. Nekem pont emiatt volt nagyon nehéz a japán nyelvtana, főleg hogy magyarul se tudtam sose mondatot elemezni :'D A kiejtése könnyű, az r hangot egyszer pörgetik (mi kétszer), de egyébként nem okoz nehézséget. Az viszont igen hogy marha gyorsan beszélnek.
A kínainak nagyon könnyű a nyelvtana (ami egyben a nehézsége, mert csak egymás mellé teszi a szavakat, pl. "én menni bolt", és minden szónak megvan a sorrendje), viszont a kiejtése.. a kínai tanárunk azt mondta hogy csigalom nyugavér, akik tizenéve tanulnak kínaiul se tudják helyesen kiejteni a hangokat :D
Az írásjegyek egyébként ijesztőnek tűnhetnek, de pár hónap gyakorlás után már rááll az ember keze, és miután ismered a gyököket, könnyebben és gyorsabban írod le az írásjegyeket, mert benne lesz a kezedben a vonássorrend. Plusz sokszor ki lehet következtetni a kanji/hanzi jelentését a gyökök alapján.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!