Az a cigány nyelvű szó, hogy PIZSA mit jelent?
Figyelt kérdés
Egy videóban hallottam, amit nem akarok belinkelni, mert durvaságba csap át.
De mindjárt az elején kezdik: A PIZSA nem lett előhozva. - vagyis nem volt a vitájuk tárgya ez a bizonyos pizsa.
2022. aug. 12. 10:26
3/20 A kérdező kommentje:
De nem többféle nyelvváltozatuk van? Nem mindenki lovári vagy oláh. Ezt kaposváriak mondták. Nem tudom arra milyen nyelvet beszélnek a romák.
2022. aug. 13. 11:53
5/20 BringaManó válasza:
úgy tűnik, nem fogjuk megúszni, hogy belinkeld, ha seélyt szeretnél érdemi válaszra... (vagy megkérdezed azokart, akik szerepelnek rajta... vagy megkérdezed a videó alatti kommentben, ott legalább olyanok vannak, akik látják, hogy miről van szó...)
7/20 BringaManó válasza:
köszi. hát erre annyit tudok mondani, hogy elsőre nekem határozottan "bizse"-nek hangzik, utána amikor másodszor mondja, akkor inkább "mizse", bár ott már jobban el van hadarva, inkább az elsőnek hinnék.
nem tudom, hogy ettől beljebb vagyunk-e...
(nem biztos, hogy még egyszer meg szeretném hallgatni..... :-)
8/20 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy képtelenség, de nekem vmi olyan benyomásom támadt, hogy anyagi természetű dologról lehet szó. De később már pénzt emlegetnek, tehát pénz nem lehet akkor, hisz akkor miért nem használnák ugyanígy a következőkben is?
2022. aug. 17. 15:27
9/20 anonim válasza:
Azért, mert más szlengben is nevezik a pénzt lóvénak, stexnek.
10/20 BringaManó válasza:
Ez mire volt válasz?......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!