Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Kifejtenétek kérlek az alábbi...

Kifejtenétek kérlek az alábbi angol mondat nyelvtani szerkezetét?

Figyelt kérdés

-Hardly could wait to hearing from you

Ha jól értem ez azt jelenti, hogy alig vártam, hogy hallhassak felőled.

Miért hardly?

Miért kell a could?

Miért kell inges alak a wait to után?

Köszönöm

2022. aug. 11. 19:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hardly could I wait to hearing from you.

Drámai hangulat kifejezésére fordított szórend.

Azért nem "I could hardly wait"

A "hardly" jelenti, hogy aligha, alig-alig, szinte nem is.

Lásd még: "hardly ever" = majdnem soha.

És mi más lehetne a "could" helyett a "tudtam"/"bírtam"?

Ez a "(a)wait to" kifejezés valamire nagyon izgatott várakozást fejez ki, és elvileg infinive áll utána, ennyiben is más mint a "wait for". Szerintem a használatát a "look forward to"-val keverhették, ami után viszont főnévszerű szó (főnév, Gerund, névmás) áll.

"I am lookig forward to seeing/meeting you soon." a levelek egyik sztenderd befejezése.

Mindazonáltal nem biztos, hogy egy anyanyelvi ezt a "wait to hearing" -et nagy hibának érzékelné, vagy bántaná a fülét. Talán lassan ez is elterjed.

2022. aug. 11. 23:29
 2/3 anonim ***** válasza:
54%

"wait hearing" vagy "wait to hear"

wait to hearing nem helyes

En ugy inkabb ugy mondanam hogy I could hardly wait to hear about you.

2022. aug. 12. 02:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Tán úgy lehetett volna kezdeni, hogy az alig várom.. nak az angol megfelelője az I can hardly wait..., amelynél az a kérdés, hogy miért can és miért hardly nem tud felmerülni, mert hát ezt ők így mondják, és slussz. És eztán jön az, hogy a hardly előrehozatala meg a can fordított szórendje (hát ha lenne, ami elé helyeztük) mire jó.
2022. aug. 12. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!