Angol vagy Német nyelvet tanuljak? Melyikkel lehet jobb életem?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy jobb életem, hogy hol tudok jobban érvényesülni bevándorlókét.
Persze mondhatnánk, hogy a kereset a legfontosabb, de minek a sok pénz ha nem tudsz beilleszkedni...
Nagyon hosszú távra tervezek külföldön, talán ott is maradnék, de kérdés hogy hol. :D
Szerinted melyik országban jobb élni, mint külföldi, de aki próbál beilleszkedni és nyelvet is elsajátítani?
Köszönöm!
2022. aug. 1. 16:09
1/12 anonim válasza:
Angolt tanulj, annak mindenhol hasznát veszed. Mellé tanulhatsz németül is, de az angol fontosabb.
N
2/12 anonim válasza:
Az a legjobb, ha mindkettőt. Ha csak egyet lehet, az angol általában hasznosabb - kívéve, ha német nyelterületre költöznél.
3/12 anonim válasza:
Német multinál dolgozom és angolul kommunikálok mindenkivel. Sok a külföldi partner, velük is gond nélkül lehet angolul levelezni. Ha csak németül beszélnék, állandóan fordítózhatnék. Persze az a legjobb, ha megy mindkettő.
4/12 anonim válasza:
Inkább az angol a németet csak európában beszélik.
5/12 A kérdező kommentje:
Igen, a legjobb lenne mindkettő, de nem érzem magamban az erőt két nyelvhez. :)
Az angol felé hajlok én is, mert könnyebb, abból már van alapom is.
2022. aug. 1. 17:11
6/12 TappancsMancs válasza:
Ha a célország nyelve nem a német, akkor az angol jobb.
7/12 A kérdező kommentje:
Nincs célország.
Az lesz a nyerő ahol jobb életem lehet bevándorlóként.
2022. aug. 1. 17:42
8/12 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy számodra mit jelent a jobb élet, az, ami német, vagy az, ami angol nyelvterületen várna rád, ha oda költöznél.
9/12 Thunderfairy válasza:
Angol a jobb. Bárhova mész mindenhól beszélik.
10/12 anonim válasza:
Amszterdamba menj es tanulj angolt. Onnan csak jokat hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!