Melyik lenne jobb perem a hangfalamhoz, gumiperem vagy hab perem? Melyikkel szólna jobban?
Kérdés mit értesz jobb alatt?
Kisebb hangerőt de nagyobb hanghűséget, tisztább hangot, vagy nagyobb hangerőt.
Mi nem magyar ezen?
"nagyobb hanghűséget............. vagy nagyobb hangerőt?
Az hogy mit értesz hanghűség alatt?!!!
Bírom amikor értelmező kézi szótárak válaszolnak.
Egyszerű kérdés, egyszerű válasz!!
Persze szeretném hogy jól szóljon meg azért legyen hangereje is.
De azért tettem fel a kérdést, mert tudtommal azért a gumiperem jobb.
Csak kiváncsi voltam az érvekre a kettő mellett, hogy akkor melyik is a nyerő.
Zárt dobozba való hangszórók többnyire papírszélűek, reflex és bandpass konstrukciókba jobb a nagylöketű, ami nyilván gumi lesz. Nincs olyan hangszóró, ami egyszerre mindkettő, és lehet olyat építeni, amelyik a "másik" típusú membránszél, mégis adott felhasználásra az a jobb. Tipikusan hangosításnál van olyan a mai napig, hogy sok és nagy papírszélű mélynyomó hatalmas érzékenységgel, viszonylag magas alsó határfrekvenciával, reflexdobozban. Na azokhoz kell a tudás, hogy a hiányosságaik ellenére teljesen jó legyen az alja, de szerencsére a színpad körül ez a tudás stabilan megvan általában. Neked, otthonra, szobába simán a nagylöketű reflex lesz a megfelelő megoldás, nem nagy érzékenységgel, puha felfüggesztéssel, cserébe alacsonyabb alsó határfrekvenciával, elfogadható dobozméretekkel.
A kérdésre: kész hangfalba a gyári hangszóró, vagy tökéletes klónja való, pont azonos paraméterekkel. Lásd adatlap, Thiele-Small paraméterek. Ez a találunk egy ugyanakkorát elég szomorkás végeredményeket hoz nagyon nagy eséllyel. Persze ismerek én is pár embert, aki nagyon élvezi a vödörhangú szutykot, amit nagyon ügyesen megépített nulla módszerrel vagy matekkal, de gondolom nem ilyesmi a cél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!